Organizatorii Raliului Dakar au anunţat programul ediţiei din 2010

Organizatorii Raliului Dakar au prezentat, miercuri, parcursul ediţiei din 2010 care se va desfăşura, ca şi în 2009, în Argentina şi Chile cu o buclă în jurul oraşului Buenos Aires, dar puţin mai la nord ca în competiţia precedentă, informează AFP.

1 afișare

Din 2 până în 16 ianuarie, concurenţii se vor înfrunta pe parcursul a 14 etape, ce vor fi împărţite echitabil între cele două ţări (câte şase), plus două care vor trece frontiera.

Spre deosebire de ediţia precedentă, întrecerea va pleca mai rapid în nordul continentului, în special spre deşertul Acatama din Chile pentru cinci etape.

Modificare majoră, anunţată de directorul sportiv al competiţie, David Castera, este aceea că motocicletele nu trebuie să depăşească 450 cc din 2010 pentru a "reaprinde interesul" într-o cursă dominată de mai mulţi ani, de către echipa olandeză KTM. Castera a menţionat că piloţii amatori, care au investit într-o motocicletă de 690 cc, o pot utiliza pentru încă o ediţie, dar motorul lor va fi limitat. Piloţii profesionişti însă sunt obligaţi să ruleze cu o motocicletă de 450 cc.

Pilotul fracez Cyril Despres, câştigătorul competiţei în 2005 şi 2007, s-a declarat extrem de afectat de această decizie, temându-se ca nu cumva echipa sa să nu decidă chiar să nu mai participe la Dakar ca o formaţie oficială. "Sunt lovit şi extrem de afectat de această hotărâre. Mă aştept să fiu în şomaj în câteva zile. Mă tem de pierderea «slujbei». Nu îi rămâne decât cinci luni echipei KTM pentru a schimba motocicleta. Din punct de vedere tehnic este dificil deoarece KTM a investit în noile motociclete (n.r - de 690cc) şi nu va putea concura cu ele", a spus Despres, care s-a declarat în favoarea acestei decizii, dar deplânge întârzierea cu care ea a fost anunţată.

Parcursul din 2010 al raliului Dakar va parcurge aproximativ 5.000 de km de speciale, faţă de aproape 6.000 km prevăzuţi în 2009.

Etape raliului Dakar 2010:

2 ianuarie: Buenos Aires - Cordoba (Argentina)

3 ianuarie: Cordoba - La Rioja (Argentina)

4 ianuarie: La Rioja - Fiambala (Argentina)

5 ianuarie: Fiambala - Copiapo (Chile)

6 ianuarie: Copiapo - Antofagasta (Chile)

7 ianuarie: Antofagasta - Iquique (Chile)

8 ianuarie: Iquique - Antofagasta

9 ianuarie: Zi de pauză (în care sunt permise schimbări)

10 ianuarie: Antofagasta - Copiapo

11 ianuarie: Copiapo - La Serena (Chile)

12 ianuarie: La Serena - Santiago (Chile)

13 ianuarie: Santiago - San Juan (Argentina)

14 ianuarie: San Juan - San Rafael (Argentina)

15 ianuarie: San Rafael - Santa Rosa (Argentina)

16 ianuarie: Santa Rosa - Buenos Aires.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici