Organizatorii Turului Franţei cer demisia conducerii UCI

Patronul Turului Franţei, Patrice Clerc, a cerut, sâmbătă, demisia conducătorilor Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), pe care îi acuză de incompetenţă în gestionarea cazurilor de dopaj.

2 afișări

Clerc, preşedinte al ASO, societatea ce organizează Turul Franţei, a subliniat că în astfel de cazuri "singura soluţie este demisia" şi i-a acuzat pe unii dintre înalţii responsabili ai UCI de "lipsă de transparenţă, competenţă şi chiar de lipsă de profesionalism".

"Sunt două variante: ori este vorba de incompetenţă, ori de dorinţă de a face rău", a spus şi Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei.

Organizatorii Turului Franţei reproşează UCI că a avut la îndemână elemente care au condus la scandalul creat în jurul lui Rasmussen şi că nu le-a comunicat înainte de startul competiţiei.

Responsabilii UCI au încercat să explice, într-un comunicat, de ce i-au permis rutierului danez Michael Rasmussen să participe în Turul Franţei, încălcând astfel un articol din propriul regulament.

Rasmussen, care a ratat mai multe controale inopinate, a fost exclus, miercuri, de echipa sa Rabobank din Turul Franţei, reproşându-i-se că a minţit în legătură cu locul în care s-a aflat în luna iunie.

Într-un comunicat dat publicităţii vineri, Uniunea Ciclistă Internaţională explică de ce nu au fost aplicate prevederile articolului 220 din regulamentul antidoping, potrivit cărora "în cazul în care se acordă un avertisment sau se ratează un control într-o perioadă de 45 de zile înainte de startul unei competiţii importante, sportivul în cauză nu poate participa la acea cursă".

"Acest articol a fost introdus pentru ca sportivii să poată fi testaţi şi în afara competiţiilor. În cazul lui Michael Rasmussen, UCI l-a putut controla pe sportiv în perioada de 45 de zile înainte de Turul Franţei. Rezultatele controlului au fost negative", se arată în comunicat, în care se adaugă că s-a ajuns la concluzia că articolul respectiv este prea sever, el urmând să fie abrogat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici