Oscar Pistorius nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016

Campionul sud-african Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru uciderea din culpă a iubitei sale Reeva Steenkamp, nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, a anunţat Comitetul Paralimpic Internaţional (CPI).

59 afișări
Imaginea articolului Oscar Pistorius nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016

Oscar Pistorius nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pistorius nu va putea participa la nicio competiţie timp de cinci ani, perioada condamnării, chiar dacă el va fi eliberat anticipat", a declarat Craig Spence, purtătorul de cuvânt al CPI.

Unul dintre avocaţii lui Pistorius, Roxanne Adams, a spus că sportivul sud-african ar putea sta doar zece luni la închisoare, după care să fie pus sub arest la domiciliu.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, marţi, la Pretoria, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Imediat după citirea sentinţei, campionul sud-african a fost încarcerat.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici