Oscar Pistorius, primul atlet paralimpic participant la JO, a fost acuzat oficial de crimă. Poliţia nu deţine elemente privind un accident - VIDEO

Sud-africanul Oscar Pistorius, primul atlet paralimpic participant la JO, vara trecută, la Londra, şi-a împuşcat mortal prietena, joi dimineaţă, în locuinţa lui din Pretoria. Atletul a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, poliţia menţionând că au existat anterior dispute familiale raportate de la locuinţa din Pretoria a sportivului, informează AFP, care precizează că este exclusă ipoteza unui accident, lansată iniţial de presă sud-africană.

3699 afișări
Imaginea articolului Oscar Pistorius, primul atlet paralimpic participant la JO, a fost acuzat oficial de crimă. Poliţia nu deţine elemente privind un accident - VIDEO

Oscar Pistorius, interogat pentru că şi-ar fi ucis iubita

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Denise Beukes, a declarat unui post de televiziune că parchetul ar urma să refuze eliberarea pe cauţiune a campionului paralimpic. "Au existat în trecut rapoarte privind dispute familiale care au avut loc la domiciliul acuzatului", a precizat Beukes.

"Pot să spun că suspectul a fost inculpat pentru crimă", a menţionat un alt purtător de cuvânt al poliţiei, Katlego Mogale.

Această formulare, notează AFP, exclude ipoteza unui accident, emisă iniţial de presa locală, care a scris că Pistorius şi-a confundat prietena cu un hoţ.

"Nu avem date privind aceste speculaţii. Noi doar am auzit la radio că femeia a fost împuşcată după ce a fost confundată cu un hoţ", a afirmat şi Beukes, potrivit news24.com.

Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 04.00. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Pistorius şi Steenkamp au apărut în public împreună la SA Sports Awars, anul trecut. Steenkap a precizat, atunci, că ei sunt doar prieteni.

Supranumit Blade Runner, pentru cele două proteze de carbon în formă de lamă cu care aleargă, atletul va compărea, joi, în faţa unui tribunal din Pretoria.

Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsit un pistol calibrul 9 mm.

Osacar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă.

La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 de metri. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.

VICTIMA: Fostul top-model Reeva Steenkamp

Femeia ucisă în locuinţa atletului Oscar Pistorius este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud, informează iol.co.za.

Informaţia a fost confirmată de Shiri Reouveni, angajată la agenţia de PR care o reprzenta pe Steenkamp.

Steenkamp şi Pistorius au apărut în public împreună la SA Sports Awars, anul trecut. Steenkap a precizat, atunci, că ei sunt doar prieteni.

Ediţia online a publicaţiei de limbă afrikaans a notat o declaraţie a unei poliţiste, Sarah Mcira, care a precizat că prietena lui Pistorius a fost lovită de gloanţe la cap şi la braţ, decedând pe loc.

Tatăl lui Pistorius, Henke, confirmă evenimentele

"Nu ştim prea multe în acest moment, nu l-am văzut, el este la poliţie, iar cazul se află în mâinile autorităţilor. Suntem în stare de şoc. Oscar este singura persoană care ne poate spune ce s-a întâmplat", a declarat Henke Pistorius

Oscar Pistorius s-a născut fără peronee, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze ambele picioare când avea numai câteva luni. În prezent, sportivul poartă proteze din fibră de carbon şi concurează şi alături de sportivi fără handicap fizic. La JO de la Londra, el a reuşit să se califice în seriile semifinale ale probei de 400 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici