Ove Andersson, fost şef al echipei F1 Toyota, a murit într-un accident de maşină

Fostul şef al echipei de Formula 1 Toyota, suedezul Ove Andersson, a decedat, miercuri, într-un accident de maşină în timpul unui raliu desfăşurat în Africa de Sud.

15 afișări
Imaginea articolului Ove Andersson, fost şef al echipei F1 Toyota, a murit într-un accident de maşină

Ove Andersson, fost şef al echipei Toyota, a murit într-un accident de maşină (Imagine: www.itv-f1.com)

Ove Andersson, fost pilot de raliuri, participa într-o competiţie pentru veterani desfăşurată în Africa de Sud, informează site-ul itv-f1.com.

Andersson, care avea 70 de ani, s-a ocupat de activităţile sportive ale Toyota peste trei decenii şi a condus echipa japoneză în Formula 1 pentru prima dată în 2002, rămânând un consultant al grupării şi după ce s-a retras în 2003.

Toyota a remis un comunicat în care preşedintele diviziei sportive, Tadashi Yamashina, şi-a exprimat regretul pentru tragicul accident. "Toată lumea de la Toyota este extrem de şocată şi cu adevărat tristă de teribila veste. Ove era o inspiraţie pentru echipa noastră şi pentru mulţi din lumea sportului cu motor. Pasiunea lui pentru sporturile cu motor era legendară şi este o mare pierdere pentru sportul nostru. Gândul tuturor de la Toyota Motorsport se îndreaptă spre familia lui Ove în aceste momente dificile", a spus Yamshina.

Andersson a câştigat Raliul Monte Carlo în 1971, Campionatul European în 1972 şi Raliul Safari, etapă din cadrul Campionatului Mondial din 1975. În 1972, a înfiinţat echipa Andersson Motorsport în Suedia care mai târziu s-a transformat în Toyota Team Europe cu sediul în Koln, Germania. În 1993, echipa a devenit Toyota Motorsport care a câştigat mai multe titluri mondiale în World Rally Championship şi locul secund la Le Mans în 1999.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici