"Pandemia carierei mele". Sfaturile unui fost mare fotbalist român pentru viaţa după carantină. Narcis Răducan, despre momentul în care "nu mai e nimic de pierdut"

  • Fost fotbalist la Steaua, Rapid, dar şi selecţionat la echipa naţională, Narcis Răducan a scris un articol destul de intim despre lecţiile învăţate în sport
  • Răducan, un fotbalist foarte apreciat pe vremea când îmbrăca tricoul Stelei, a vorbit despre "pandemia carierei lui"
  • El le-a transmis cititorilor săi că fiecare piedică este un motiv de "revanşă"
209 afișări
Imaginea articolului "Pandemia carierei mele". Sfaturile unui fost mare fotbalist român pentru viaţa după carantină. Narcis Răducan, despre momentul în care "nu mai e nimic de pierdut"

"Pandemia carierei mele". Sfaturile unui fost mare fotbalist român pentru viaţa după carantină. Narcis Răducan, despre momentul în care "nu mai e nimic de pierdut"

Fostul fotbalist Narcis Răducan, internaţional român şi jucător la Steaua şi Rapid, vorbeşte despre într-o postare pe blogul său despre lecţiile pe care sportul i le-a dat şi care se transpun situaţiei cu care cu toţii ne-am confruntat în ultimele două luni. "Întâmplător sau nu, accidentarea, ca şi virusul, vine exact când nu te aştepţi", spune el.
 
"Apropos de restricţiile sportivilor, cauzate de Covid19, fiecare generaţie şi implicit, fiecare fotbalist, are parte de cel puţin o accidentare importantă în carieră. Excepţiile confirmă regula. Regulă care nu m-a iertat nici pe mine.
Interesant este că, durerea accidentării şi bucuria victoriei sunt absolut la aceeaşi intensitate, indiferent de nivelul valoric unde evoluezi sau chiar sportul practicat. Asta e puntea de legătură, care ne certifică pe toţi, sportivi, indiferent de nivel.
Întâmplător sau nu, accidentarea, ca şi virusul, vine exact când nu te aştepţi.
Imaginează-ţi că eşti la 20 ani, cel mai tânăr titular de la Steaua, într-un sezon cu grupe Champions League şi event câştigat.
Ofertele din Top 5 campionate, zboară la mică distanţă de tine şi vine prima corecţie. Din 24 de jucători, peste jumătate pleacă în Europa şi tu rămâi 6 luni în tribună, la terapeuţi sau Băile Felix.
După principiul ,,puternic e cine se ridică, nu cine nu cade”, primeşti o nouă şansă.
Din nou campionat, cupa, UEFA, cu Steaua şi Rapid , selecţie la naţionala mare şi vine al doilea val al pandemiei.
Din nou durere, restricţii, dezamăgire, clinica de la Bologna şi iar găseşti resurse pentru antivirus.
Pachetul este însă complet.
Prietenii ştiuţi se fac nevăzuţi. Lumea fotbalului pierde încrederea în tine şi din păcate, ţi-o arată, ceea ce te dezamăgeşte.
Dar din momentul ăla, nu mai ai nimic de pierdut şi dorinţa de revanşă devine combustibilul pentru revenire.
Parcurgi cu atenţie bilanţul, aşa cum facem după pandemie şi ce realizăm surpinzător?
Că învăţăm să ne încălzim mai bine.
Să ne antrenăm mai bine.
Să ne alegem prietenii cu atenţie.
Că în momente grele chiar şi familia e tot mai mică.
Să investim în viitor, că valul următor poate veni oricând.
Să studiem mai mult, că sportul e condiţionat de vârstă şi viaţa adevărată abia după carieră începe.
Să nu ne pierdem credinţa
(...)", scrie Narcis Răducan.
 
Narcis Răducan a câştigat 3 titluri de campion al României cu Steaua, 3 Cupe ale României (2 cu Steaua şi 1 cu Rapid), dar şi o Supercupă (Rapid).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici