Pârâianu, team-managerul Dunării Călăraşi: Cineva de la FRH a spus să nu folosesc anumiţi jucători

Rică Pârâianu, team-managerul echipei Dunărea Călăraşi, a reacţionat după ce echipa lui a pierdut la masa verde punctele cu Potaissa Turda în Liga Naţională, după 29-26 pe teren. Oficialul formaţiei călărăşene a oferit la rândul lui câteva detalii interesante în acest caz.

125 afișări
Imaginea articolului Pârâianu, team-managerul Dunării Călăraşi: Cineva de la FRH a spus să nu folosesc anumiţi jucători

Pârâianu, team-managerul Dunării Călăraşi: Cineva de la FRH a spus să nu folosesc anumiţi jucători

Una dintre acestea, un „înalt oficial al federaţiei” l-a sunat şi i-a comunicat să nu-i folosească pe jucătorii contestaţi Radojkovic şi Pejovic. A cerut în schimb o hârtie oficială, dar FRH nu a trimis-o. „Nu ştiu dacă se aştepta altcineva la o altă decizie, doar cine nu cunoaşte handbalul masculin ar fi crezut altceva, mai ales dacă este o contestaţie făcută de echipa din Turda. Au mai făcut contestaţii şi au câştigat de fiecare dată, cu Minaur, cu Vaslui, indiferent dacă avem dreptate sau nu. Dar asta vom vedea, după această fază va decide instanţa civilă şi poate TAS-ul”, ne-a declarat Rică Pârâianu.

Fostul pivot al naţionalei a precizat apoi că Dunărea nu şi-ar fi permis niciodată să-i utilizeze pe jucătorii respectivi dacă nu ar fi avut drept de joc în perioada respectivă: „Dreptul de joc l-a dat federaţia prin contract depus şi prin taxele de mii de euro pe care le plăteşti pentru a-l obţine. Aveam adeverinţa respectivă din data de 15 noiembrie, emise chiar de IGI, serviciul care se ocupă de acest lucru” .

Rică Pârâianu a făcut în tot acest context şi o dezvăluire: „Cu 2 ore înainte de meci, am primit un telefon de la un înalt oficial al federaţiei, în care îmi sugera să nu-i utilizez pe acei jucători, pentru că nu ar avea drept de joc. L-am rugat pe respectivul oficial să îmi trimită o adresă oficială pentru a nu-i utiliza, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, înaintea meciului din 22 noiembrie am întrebat observatorul partidei respective dacă sportivii sunt în regulă, dacă pot evolua. A verificat şi în sistemul SEI, acei sportivi nu aveau dreptul de joc ridicat. Dacă federaţia ne-ar fi înştiinţat, nu i-am fi utilizat. Nu a fost luat în considerare faptul că noi avem permisele din 15 noiembrie şi se pare că suntem dezavantajaţi în această cauză”.

Oficialul Dunării a prezentat ca argument şi modul cum federaţia a judecat diferit contestaţiile depuse de Turda şi Dinamo: „Şi Dinamo a făcut o contestaţie, au cerut acelaşi lucru, iar decizia a fost alta. La data respectivă noi aveam aceleaşi documnete, aduse şi la contestaţia depusă de Turda. Contestaţia echipei Dinamo a fost respinsă, în timp ce Potaissa a primit câştig de cauză”.

Un alt element al apărării este cazul lui Glubovic de la Suceava. „Etapa trecută, Suceava a jucat pe o adeverinţă emisă de IGI, iar din câte ştiu eu, sportivul respectiv (n.r. Golubovic) nu a avut nici măcar legitimaţie vizată de federaţie, a jucat pe paşaport”, a mai spus Pârâianu

„Nu poţi să conteşti dreptul de joc pe care ţi l-a dat federaţia. Ca să ai drept de joc, plăteşti nişte taxe. Federaţia trebuie să mi-l ridice dacă nu sunt în regulă. Şi mai este o neclaritate. Vorbim despre avize de muncă, dar noi suntem pe contracte de activitate sportivă. Când am venit cu acestea, dacă nu ar fi fost în regulă, federaţia nu ni le-ar fi înregistrat. Sunt lucruri interpretabile”, Rică Pârâianu, team-manager Dunărea Călăraşi.

ProSport a publicat pe parcursul acestei zile reacţii din tabăra echipelor Potaissa Turda, Dunărea Călăraşi şi Dinamo pe marginea unui nou caz care a bulversat o competiţie internă din România. Cred că un răspuns pentru faptul că România se regăseşte după locul 30 în Europa la nivel de echipe naţionale se regăseşte şi în acest caz! Şi este doar unul din multiplele litigii care s-au tot adunat în handbalul românesc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici