Paris 2024: 180 de ambarcaţiuni pe Sena pentru deschiderea Jocurilor Olimpice

În timpul ceremoniei de deschidere a Paris 2024, pe 26 iulie, o procesiune de 180 de ambarcaţiuni, dintre care 94 destinate transportului sportivilor, va naviga pe râul Sena. Până la 326.000 de persoane vor asista la acest spectacol.

96 afișări
Imaginea articolului Paris 2024: 180 de ambarcaţiuni pe Sena pentru deschiderea Jocurilor Olimpice

Paris 2024: 180 de ambarcaţiuni pe Sena pentru deschiderea Jocurilor Olimpice

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 promite să fie unică. 180 de bărci vor transporta atleţi şi vor lua parte la un eveniment inedit, a detaliat Marc Guillaume, prefectul regiunii Ile-de-France. În timpul unei sesiuni cu comisia juridică a Senatului, Guillaume, însoţit de ministrul de interne Gérald Darmanin, a precizat că, din totalul de 180 de ambarcaţiuni, 86 vor fi destinate securităţii, echipelor de asistenţă tehnică şi asistenţei navelor care ar putea întâmpina probleme în timpul evenimentului.

Darmanin a confirmat că „toate delegaţiile au fost de acord să defileze de-a lungul Senei". Iniţial, au existat îngrijorări cu privire la participarea anumitor delegaţii, inclusiv Israel şi Statele Unite, dar acestea au confirmat acum că sunt de acord să participe.

Măsuri de securitate extraordinare vor însoţi traseul de şase kilometri al flotei, de la Austerlitz la Trocadero, vizavi de Turnul Eiffel, cu 45.000 de forţe de securitate internă desfăşurate în întreaga regiune pariziană.

Toţi participanţii la Jocuri vor fi supuşi unor controale de securitate, cu un număr estimat de un milion de investigaţii. Pentru ceremonia de deschidere de la Paris, la cei 2.000 de poliţişti municipali se vor alătura între 18.000 şi 24.000 de agenţi de securitate privaţi.

În ziua ceremoniei de deschidere, o măsură fără precedent va fi pusă în aplicare prin închiderea spaţiului aerian pe o rază de 150 de kilometri în jurul Parisului, de la ora locală 19.00, până la miezul nopţii, după cum a declarat ministrul de interne. Niciun avion nu va ateriza sau decola de pe aeroporturile internaţionale Charles de Gaulle şi Orly în această perioadă.

Ministrul a subliniat că un număr maxim de 326.000 de spectatori vor putea urmări inaugurarea de pe malurile râului. Dintre aceştia, 222.000 vor avea intrarea liberă, în timp ce 104.000 vor fi spectatori care plătesc bilet, situaţi în zonele cele mai apropiate de râu. În plus, restul de 222.000 de spectatori vor ocupa secţiunile superioare.

Având în vedere tensiunile geopolitice, prezenţa fanilor la prima ceremonie olimpică organizată în afara unui stadion a devenit o sarcină dificilă pentru autorităţi. Cum să controlezi accesul tuturor, oameni care se află în casele lor şi văd evenimentul sau oameni din aceşti 326.000 de spectatori, care se află pe stradă, complică sarcina de organizare a evenimentului.

În octombrie 2022, cifrele de prezenţă care au crezut că vor urmări ceremonia de deschidere de la Paris au fost de 600.000, după cum a declarat Darmanin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici