Paris 2024: A fost anunţat programul turneelor de hochei

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Hochei (FIH), Tayyab Ikram, au anunţat joi programul competiţiilor de hochei de la Paris 2024, care se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 9 august.

47 afișări
Imaginea articolului Paris 2024: A fost anunţat programul turneelor de hochei

Paris 2024: A fost anunţat programul turneelor de hochei

Turneele de hochei din cadrul celei de-a 33-a ediţii a Jocurilor Olimpice se vor disputa pe istoricul stadion Yves-du-Manoir - o arenă olimpică în 1924 - din Colombes, în apropiere de Paris. 12 echipe naţionale masculine şi 12 echipe naţionale feminine vor concura pentru râvnitele medalii olimpice, printre care se numără şi olandezele şi belgienii, care vor concura în calitate de campioni în exerciţiu datorită medaliilor de aur cucerite la Tokyo 2020.

Atât turneul masculin, cât şi cel feminin de hochei de la Paris 2024 vor începe pe 27 iulie. Primul meci de hochei va fi unul european, Marea Britanie urmând să întâlnească Spania în meciul din Grupa A la masculin, la ora 10:00 CEST. Competiţia feminină va începe în aceeaşi zi, la ora 19:45 CEST, cu Argentina, medaliată cu argint la Tokyo 2020, care va înfrunta SUA în meciul din Grupa B.

Meciurile din grupe la ambele turnee vor continua până la 3 august, urmate de meciurile eliminatorii începând cu 4 august. Meciurile pentru medalii la hochei masculin de la Paris 2024 vor avea loc pe 8 august, urmate de meciurile pentru medalii la feminin pe 9 august.

Hocheiul masculin, care a fost introdus la Jocurile Olimpice de la Londra din 1908, va fi organizat pentru a 25-a oară la Paris 2024. Hocheiul feminin, care a fost introdus la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, va fi organizat pentru a 12-a oară consecutiv. Biletele pentru turneele de hochei de la Paris 2024 au fost, de asemenea, puse în vânzare joi.

FIH este organismul mondial de conducere a hocheiului şi este recunoscut de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Înfiinţată în 1924, FIH are astăzi 140 de asociaţii naţionale membre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici