Paris 2024: Guvernul britanic susţine decizia de a permite sportivilor ruşi şi bieloruşi să concureze

Guvernul britanic a scris preşedinţilor Comitetului Internaţional Olimpic şi Comitetului Internaţional Paralimpic, exprimându-şi sprijinul pentru ca aceştia să permită sportivilor ruşi şi belaruşi să concureze la Jocurile de la Paris în calitate de neutri.

140 afișări
Imaginea articolului Paris 2024: Guvernul britanic susţine decizia de a permite sportivilor ruşi şi bieloruşi să concureze

Paris 2024: Guvernul britanic susţine decizia de a permite sportivilor ruşi şi bieloruşi să concureze

Sportivii din ambele ţări au fost interzişi în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022.
Dar, de atunci, CIO şi IPC au decis să le permită să concureze dacă o fac fără steaguri, embleme sau imnuri ale ţării lor.

Sportivii nu trebuie să fi sprijinit public invazia Ucrainei sau să aibă contracte cu armata. Ţările nu se pot înscrie în probe pe echipe.

Poziţia guvernului vine în ciuda faptului că secretarul de stat pentru Cultură, Media şi Sport, Lucy Frazer, a declarat anul trecut că „orice plan de a permite sportivilor ruşi şi bieloruşi să participe la Paris nu este credibil".

Frazer a prezidat, de asemenea, un summit al celor 36 de ţări care au publicat o declaraţie comună prin care au promis că vor susţine interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi de a participa la evenimente sportive internaţionale.

Dar oficialii neagă faptul că această mişcare reprezintă o schimbare de atitudine, un purtător de cuvânt al guvernului, citat de BBC Sport, afirmând: „Sportivii ruşi şi belaruşi care îşi reprezintă ţara nu ar trebui să fie autorizaţi să participe la competiţii sportive interne sau internaţionale. Această poziţie rămâne în continuare valabilă".

Se spune că guvernul ar fi fost mulţumit de eficienţa a ceea ce consideră a fi condiţii de neutralitate mai stricte şi aliniate, adoptate atât de CIO, cât şi de IPC.

Jocurile Olimpice au loc între 26 iulie şi 11 august, iar Jocurile Paralimpice între 28 august şi 8 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici