Parteneriat pentru dezvoltarea fotbalului feminin între FRF şi Federaţia Daneză de Fotbal

Federaţia Română de Fotbal a anunţat duminică încheierea unui parteneriat cu Federaţia Daneză de Fotbal pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Semnarea protocolului de colaborare a avut loc la Bucureşti, cu ocazia Summit-ului UEFA Academy, găzduit de FRF.

107 afișări
Imaginea articolului Parteneriat pentru dezvoltarea fotbalului feminin între FRF şi Federaţia Daneză de Fotbal

„Acest parteneriat consolidează relaţiile existente între cele două federaţii naţionale, angajându-se prin acesta să continue dezvoltarea şi promovarea fotbalului feminin în cele două ţări, prin educaţie, schimb de cunoştinţe şi activităţi comune.”, se scrie în comunicatul publicat de frf.ro.

Primul pas în implementarea parteneriatului a avut loc deja vineri, 22 septembrie, la sediul FRF, unde a fost organizat un workshop pentru antrenorii cluburilor de feminin. Prezentarea a fost susţinută de Kim Hallberg, Head of National Elite Department at DBU, care a punctat în discuţia sa cu antrenorii prezenţi următoarele subiecte:

Exemplu de bune practici: clubul HB Køge, înfiinţat în 2017, în prezent deţinătoare a trei titluri de campioană a Danemarcei;

Dezvoltarea academiilor de junioare prin introducerea unui sistem de licenţiere / clasificare;

Prezentarea strategiei de dezvoltare a sectorului juvenil, aprobată în acest an de către Federaţia Daneză;

Formarea antrenorilor, cu focus pe creşterea numărului de femei antrenoare în cadrul cluburilor de feminin, dar şi a loturilor naţionale.


Într-un interviu acordat pentru FRF.tv în cadrul vizitei sale la sediul Federaţiei Române de Fotbal, Kim Hallberg a menţionat următoarele:

“Un aspect foarte important, pe care l-am descoperit stând de vorbă cu antrenorii, este că sunt recunoscători pentru sprijinul şi implicarea Federaţiei în dezvoltarea fotbalului feminin. Cred că fundaţia o reprezintă fotbalul de bază, de acolo trebuie să pornim pentru a putea avea o arie de selecţie care să ne permită să formăm jucătoarele profesioniste de astăzi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici