Participare surpriză la Jocurile Olimpice 2024. Statul Vatican vrea să concureze: „Valorile olimpice pot fi împărtăşite de creştini”

Statul Vatican vrea să concureze în competiţiile internaţionale de sport şi are în plan înfiinţarea unui comitet olimpic. Proiectul are ca prim obiectiv, pe termen mediu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

197 afișări
Imaginea articolului Participare surpriză la Jocurile Olimpice 2024. Statul Vatican vrea să concureze: „Valorile olimpice pot fi împărtăşite de creştini”

Sursa FOTO: Twitter @cmccorredor

În momentul de faţă, Vatican are echipă de atletism, dar are în plan şi dezvoltarea altor sporturi, printre care fotbalul feminin. „Sportul profesionist a devenit o industrie. Trebuie să ţinem cont de asta. Oamenii sunt atraşi de spectacolul din sport şi asta contează enorm. Putem ajuta această industrie a sportului să adopte un cod etic.

Să punem oamenii în centrul sportului, pentru că sportul trebuie să fie un mijloc, nu un scop. O voce din afara sportului, cum e cea a bisericii, poate ajuta la repoziţionarea valorilor de bază. Pe lângă atletism, în Vatican se practică fotbal, taekwondo şi cricket.

Logic, Comitetul nostru va fi mai mult simbolic, pentru că nu pretindem că am putea câştiga medalii. E mai degrabă vorba să demonstrăm că valorile olimpice pot fi împărtăşite de creştini” , a spus Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican.

Vatican este un mic stat suveran care ”funcţionează” ca o enclavă, în Roma. Populaţia este de sub 1.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici