Partida România-Muntenegru, în atenţia EHF alături de alte cinci meciuri

Partida dintre România şi Muntenegru, contând pentru manşa retur a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal din 2009, se află pe lista celor şase meciuri suspectate că s-ar fi încercat aranjarea lor, care fac obiectul unei anchete a forului european, informează eurohandball.com.

8 afișări

Cele şase partide pe care EHF le va analiza sunt următoarele:

- România - Muntenegru, contând pentru manşa retur a barajului de calificare la Campionatul Mondial din Croaţia, ce s-a disputat la data de 14 iunie 2008.

- Lada Togliati (Rusia) - Slagelse (Danemarca), contând pentru faza grupelor Ligii Campionilor la feminin, ce s-a disputat în Rusia, la data de 21 ianuarie 2006.

- Cehovski Medvedi (Rusia) - CBM Valladolid (Spania), contând pentru finala Cupei Cupelor la masculin, ce s-a disputat, în Rusia, la data de 29 aprilie 2006.

- Lada Togliati (Rusia) - Viborg (Danemarca), contând pentru manşa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la feminin, ce s-a disputat la 25 martie 2007.

- Zvezda Zvenigorod (Rusia) - Hypo Niederosterreich (Austria), contând pentru prima manşă a finalei Ligii Campionilor la feminin, ce s-a disputat la data de 17 mai 2008.

- Metalurg Skopje (Macedonia) - FC Barcelona (Spania), contând pentru faza grupelor Ligii Campionilor la masculin, ce s-a disputat la data de 8 noiembrie 2008.

Preşedintele Tribunalului de Arbitraj al EHF va trebui să îi desemneze pe membrii forului care se vor ocupa de acest caz. În acelaşi timp, părţile implicate vor avea dreptul să-şi expună punctul de vedere în legătură cu meciurile incriminate.

În luna martie, arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen au declarat că le-au fost oferiţi câte 30.000 de euro, pe care i-au refuzat, pentru a ajuta naţionala masculină a României în preliminariile CM din Croaţia.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a dat publicităţii, săptămâna trecută, un raport asupra anchetei în derulare în privinţa acuzaţiilor de mită la adresa mai multor arbitri care au condus meciuri oficiale la nivel de cupe europene sau interţări.

"În 17 martie, EHF a trimis un chestionar cu întrebări unui număr de 304 arbitri şi 137 de delegaţi activi, privind ultimele patru sezoane. EHF confirmă un feed-back pozitiv în privinţa acţiunii sale, 276 de arbitri răspunzând deja întrebărilor. Cele 124 de răspunsuri primite până acum din partea delegaţilor EHF vor fi folosite pentru a verifica încrucişat informaţiilor provenite de la arbitri. După o analiză atentă, EHF poate confirma faptul că şase cupluri de arbitri au raportat încercări de manipulare în perioada menţionată", se arată în comunicatul forului european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici