Pascal Ackermann a câştigat etapa Prolog în Turul Ciclist al Sibiului

  • Turul Ciclist al Sibiului 2021 a început sâmbătă cu tradiţionalul prolog.
  • Pascal Ackermann (BORA - Hansgrohe) a obţinut victoria şi primul tricou galben al cursei.
  • El a câştigat proba de contratimp cu un timp de 3:18.38 minute, cu trei secunde înaintea colegului său de echipă Martin Laas.
171 afișări
Imaginea articolului Pascal Ackermann a câştigat etapa Prolog în Turul Ciclist al Sibiului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Alex Hoehn (Wildlife Generation Pro Cycling) a fost primul ciclist care a luat startul la contratimp, în Piaţa Mare, la ora locală 17:00. Şi deşi sosirea a fost tot în Piaţa Mare, la doar câţiva paşi, riderii au avut de parcurs un traseu de 2,5 km pe străzile înguste şi pietruite din Centrul Istoric pentru a ajunge la finiş, pe un traseu care a trecut pe lângă zidul oraşului.

Timpul lui Hoehn a fost rapid îmbunătăţit de Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers), al optulea ciclist care a luat startul şi care şi-a păstrat locul de lider al cursei până când Martin Laas (BORA - Hansgrohe) a preluat conducerea, la jumătatea cursei. Laas a părut a fi potenţialul câştigător când norii întunecaţi s-au apropiat de centrul vechi al Sibiului, chiar înainte ca favoritul cursei, Pascal Ackermann, să ia startul.

Şoseaua s-a menţinut suficient de uscată pentru ca germanul în vârstă de 27 de ani să stabilească un nou „cel mai bun timp” şi să marcheze prima sa victorie din acest sezon.

Anul trecut, lui Ackermann i s-a refuzat şansa de a concura pentru victorie, deoarece ploaia a început mult mai devreme, după ce doar câţiva ciclişti au apucat să parcugă traseul Prologului.

Sâmbătă, însă, a scăpat de ploaie şi a putut astfel adăuga tricolul galben de lider în clasamentul general în palmaresul său, care numără acum trei victorii de etapă în Turul Sibiului. "Este o cursă foarte frumoasă şi sunt fericit să câştig astăzi. M-am antrenat bine în săptămânile de dinainte, pentru că de fapt îmi doream să merg la Turul Franţei. Forma mea este bună şi am fost motivat să fac un prolog bun. Am fost norocos cu vremea, anul trecut am pedalat pe ploaie, anul acesta am avut soare ", a spus Ackermann după ce victoria sa în prolog a fost oficializată.

"Urmează două etape montane în care vreau să lucrez pentru coechipierii mei. Dar voi încerca să câştig etapa din ultima zi. Echipa este într-o formă foarte bună şi vom continua ca astăzi şi sperăm să mai avem câteva victorii aici în România ", a mai spus noul tricou galben.

Cicliştii care au luat startul mai târziu, precum Eduard Grosu (Echipa Naţională a României) şi câştigătorul prologului din 2017, Ivar Slik (ABLOC CT), au fost mai puţin norocoşi şi nu au reuşit, pe pavajul umed şi alunecos, să pună în pericol timpul lui Ackermann.

Ackermann va purta tricoul galben al liderului cursei mâine, în prima etapă de munte, la Păltiniş, iar acum conduce şi clasamentul pe puncte. Efortul lui Tim Wollenberg, care s-a clasat pe locul 6 în clasamentul general, a fost răsplătit cu tricoul pentru cel mai bun tânăr U23.

Podiumul Prologului:
1. Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe)
2. Martin Laas (BORA - hansgrohe)
3. Riccardo Stacchiotti (Vini Zabù).

Purtătorii Tricourilor distinctive după Etapa 1:
Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) - Tricoul galben de lider în Clasamentul general
Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) - Tricoul albastru de lider în Clasamentul pe Puncte
Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers) - Tricoul alb cu buline albastre de lider în Clasamentul celor mai buni tineri U23

Daniel Crista (Echipa Naţională a României) a câştigat tricoul-trofeu roşu pentru cel mai bun român din competiţie.

Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge şi pe teritoriul judeţului Alba, la Sebeş, şi se termină în căţărare în staţiunea Păltiniş (Sibiu-Sebeş-Jina-Răşinari -Păltiniş).

Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care poartă plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km, cu sosire pe legendara căţărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărăşan (Sibiu-Cristian-Avrig-Bâlea Lac).

Marţi, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în judeţul Alba cu etapa trei - şi ultima - care se desfăşoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu-Mediaş-Blaj-Sibiu).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici