Patrick McEnroe îşi dă cu părerea despre scandalul de dopaj al jucătoarei Simona Halep

Fostul jucător american de tenis Patrick McEnroe s-a pronunţat recent cu privire la rezultatele pozitive la dopaj ale Simonei Halep, în cadrul unui podcast pe care îl găzuieşte.

2091 afișări
Imaginea articolului Patrick McEnroe îşi dă cu părerea despre scandalul de dopaj al jucătoarei Simona Halep

Patrick McEnroe îşi dă cu părerea despre scandalul de dopaj al jucătoarei Simona Halep

După anunţul că Simona Halep a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, numită Roxadustat, în timpul US Open, McEnroe, în podcastul său - Holding Court with Patrick McEnroe, şi-a expus părerea despre acest scandal.

Jucătorul retras din activitate, actualmnte comentator de tenism a remarcat că, în ciuda calităţilor ei personale şi profesionale, Simona Halep nu poate argumenta că nu a consumat o substanţă ilegală. El a mai subliniat că Simona Halep nu a pus la îndoială rezultatul în sine.

"Din câte o cunosc, (ea) a fost o persoană extrem de politicoasă şi drăguţă, dar, acest lucru nu este pus în discuţie atunci când vine vorba de faptul că a consumat sau nu droguri. Ea nu spune că nu a luat drogul. Cel puţin în comentariul ei, ea spune că nu a luat niciodată, cu bună ştiinţă, vreo substanţă interzisă", a spus el.

McEnroe a menţionat, de asemenea, speculaţiile în curs de desfăşurare potrivit cărora cineva, fără ca Simona Halep să ştie, i-ar fi putut da substanţa ilegală. El a spus că, într-un astfel de scenariu, deşi un test pozitiv ar rămâne, românca ar putea obţine o pedeapsă redusă.

"Cineva i-ar fi putut da vitamine, chestii de recuperare care sunt legale şi apoi, posibil să îi fi dat ceva care era, de asemenea, ilegal, aşa că, evident, sportiva trebuie să fie foarte conştientă de acest lucru. Să spunem, de dragul discuţiei că, asta s-a întâmplat. Atunci, este tot un test pozitiv. Acum, dacă se dovedeşte cumva că cineva i-a dat şi ea nu ştia despre asta, poate că asta ar putea face ca orice interdicţie pe care o primeşte, să nu fie la fel de gravă", a spus el.

Patrick McEnroe a fost în cele din urmă de părere că Halep nu poate fi considerată o victimă şi că ar fi trebuit să fie mai responsabilă.

„Nu cred că ar trebui să spunem că Simona, în acest caz, este o victimă", a adăugat el. „Trebuie să fii, ca sportiv, responsabil. Este o femeie matură. Este o jucătoare de tenis cu mari succese de-a lungul carierei sale".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici