Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams: Simona Halep nu are un serviciu foarte bun

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) se pregăteşte pentru debutul la Roland Garros, competiţie în care e aşteptată să spargă gheaţa şi să ridice deasupra capului primul trofeu de Mare Şlem din carieră.

801 afișări
Imaginea articolului Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams: Simona Halep nu are un serviciu foarte bun

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams: Simona Halep nu are un serviciu foarte bun

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, e un fin observator al sportului alb şi face referire la finala de anul trecut, pierdută de Simona de la set şi break avantaj în faţa puştoaicei Jelena Ostapenko. La o analiză simplă, strategul francez a ajuns la concluzia că jucătoarea noastră are mult de pierdut din cauza ineficienţei primului serviciu, capitol la care Halep şi Cahill lucrează de mai multă vreme: "Fiecare campion care se află la un pas de victorie simte presiunea. Atunci te bazezi pe primul serviciu ca să treci peste asta. Din păcate, Simona nu are un serviciu foarte bun. În finala de anul trecut cu Ostapenko, în setul al doilea, la scorul de 3-0 în favoarea ei, Simona a pierdut 77% dintre mingile jucate cu primul serviciu. Apoi, în setul decisiv, Ostapenko a câştigat 79% dintre mingile jucate pe primul serviciu al româncei", a spus Mouratoglou, la Eurosport.

Dacă Chris Evert consideră că Simona va reuşi să câştige un Mare Şlem în momentul în care va reuşi să gestioneze aşa cum trebuie momentele importante din plan psihic, Mouratoglou crede că cheia stă în capacitatea Simonei de a deveni mai agresivă şi de a închide ceva mai repede punctele: "Simona trebuie să fie mai îndrăzneaţă pentru a câştiga primul Grand Slam din carieră. Pare că lucrează din greu la capitolul acesta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici