Patruzeci şi cinci de echipaje din ţară şi străinătate, la Raliul Deltei, unde e aşteptat şi Ponta

Patruzeci şi cinci de echipaje din ţară şi din străinătate s-au înscris la Raliul Deltei, care va avea loc între 30 mai şi 1 iunie în judeţul Tulcea, unde este aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta, care însă nu va concura.

360 afișări
Imaginea articolului Patruzeci şi cinci de echipaje din ţară şi străinătate, la Raliul Deltei, unde e aşteptat şi Ponta

Patruzeci şi cinci de echipaje din ţară şi străinătate, la Raliul Deltei. Premierul Victor Ponta este aşteptat (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Mihai Tănase, preşedintele Clubului Sportiv Nautic Motorsport şi organizatorul Raliului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că printre participanţi se află piloţi de top din ţara noastră, dar şi un vicecampion mondial.

"Vrem un număr cât mai mare de sportivi atât din străinătate, cât şi din campionatul naţional. La momentul acesta pe lista de înscrieri se află 45 de echipaje, dar înscrierile se pot face până miercuri. Din lista de înscrieri confirmă prezenţa vicecampionul mondial Francois Delecour, deci echipaj din Franţa, mai sunt echipaje din Italia, din Ungaria. Avem şi un echipaj 100 la sută feminin, cu Ekaterina Stratieva, din Bulgaria, o cunoscută a campionatului din România. De asemenea, toţi piloţii de top din România vor fi prezenţi", a afirmat Mihai Tănase.

El a menţionat că piloţii vor sosi în judeţul Tulcea în 27 mai, iar în următoarele două zile se vor familiariza cu traseul, după care încep calificările, iar vineri şi sâmbătă este cursa propriu-zisă.

Mihai Tănase a mai spus că în 30 mai va avea loc o sesiune de antrenamente, copiloţii urmând să fie personalităţi politice sau personalităţi locale.

"Începând de luni vor sosi deja primii sportivi, urmând ca marţi şi miercuri să se efectueze recunoaşterile în traseu, iar miercuri seară se fac verificările tehnice. Ziua de joi este cea mai aglomerată, va începe la 8.30 când este programată sesiunea de calificări. Este o noutate absolută în Campionatul Naţional de Raliuri, este o sesiune introdusă exclusiv pentru campionatul României la Tulcea şi funcţionează la fel ca la calificările de la Formula 1. După sesiunea de calificări urmează o sesiunea antrenamente oficiale cu invitaţi. Practic jurnalişti, VIP-uri, personalităţi locale, personalităţi politice vor ocupa postura de copilot în dreapta unor piloţi consacraţi. Seara de joi va debuta cu parada maşinilor de concurs în centrul Tulcei şi startul oficial din Piaţa Civică. Apoi, vineri începe raliul, sâmbătă zi de raliu, iar sâmbătă seara festivitatea de premiere", a mai spus organizatorul competiţiei.

El a anunţat că la acest raliu este aşteptat şi premierul Victor Ponta, dar acesta nu va concura.

"Dacă mă întrebaţi dacă domnul premier Ponta vine la acest raliu, răspunsul este da, vine la acest la raliu, dar nu va concura", a afirmat Mihai Tănase.

Judeţul Tulcea a mai găzduit etape din Campionatul Naţiona de Raliuri între 1980 şi 1993.

În ultimii ani, Victor Ponta a concurat la mai multe raliuri din ţară, din poziţia de copilot, dar şi din cea de pilot.

În septembrie 2011, Ponta a participat, din poziţia de copilot, la Campionatul Naţional de Raliuri, anunţând atunci că este ultimul an în care ia parte la astfel de competiţii, motivând că 2012 este an electoral şi nu va mai avea suficient timp liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici