Paula Badosa, după înfrângerea în faţa Simonei Halep: „Nu sunt Rafa Nadal şi nici nu voi fi"

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa, numărul 4 în circuitul mondial feminin, a analizat înfrângerea dură suferită în faţa Simonei Halep în optimi de finală la Wimbledon şi a fost şi autocritică: „Mi-ar plăcea să mi se ceară un pic mai puţin".

3693 afișări
Imaginea articolului Paula Badosa, după înfrângerea în faţa Simonei Halep: „Nu sunt Rafa Nadal şi nici nu voi fi"

Paula Badosa, după înfrângerea în faţa Simonei Halep: „Nu sunt Rafa Nadal şi nici nu voi fi"

Paula Badosa a vorbit cu presa după înfrângerea grea suferită în faţa Simonei Halep în optimi de finală la Wimbledon. Jucătoarea spaniolă a făcut bilanţul meciului şi a făcut şi autocritică, precizând totodată că trage concluzii pozitive din ultimele meciuri şi se aşteaptă să i se ceară mai puţin şi să se pună mai puţină presiune pe ea.

„A început brutal, cu lovituri puternice, ce s-a întâmplat după aceea? Nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie pe teren. Ea a jucat foarte bine, iar eu am jucat prost.”, şi-a început Badosa analiza.

„Trebuie să o analizez cumva. Am avut multe greşeli şi nu este de obicei cazul meu. Îmi place să joc în ritm, să construiesc punctul şi să nu joc atât de defectuos. M-am surprins pe mine însumi. Ştiu că nimănui nu-i place să fie în turul patru la Wimbledon, să joace pe terenul central şi să joace doar o oră. Sunt în stare de şoc.”, a mai spus Badosa, citată de ediţia online a publicaţiei spaniole AS.

Întrebată care a fost planul ei de joc, după ce românca a învins-o şi la ultimul Madrid Open, spaniola a spus:

„Am vrut să fiu puţin mai agresivă, asta m-a făcut să ratez puţin mai mult. A ridicat meciul foarte bine, a făcut-o şi la Madrid. Lucrurile nu au mers pentru mine, trebuie să accept asta, face parte din tenis. Am mai avut un astfel de meci.... Nu am de gând să spun numele, altfel va fi în titlu şi nu am chef să citesc. Felicitări ei şi mie, continuăm să muncim şi să ne perfecţionăm, pentru că asta este singura cale".

Badosa a fost apoi întrebată cum ts simţi după această înfrângere dură în „Catedrala" tenisului:

„Nimeni nu şi-ar dori să fie în această situaţie. Să ajungi în a doua săptămână a unui turneu de Grand Slam, să joci pe Central, să joci un meci pe care e plăcut să îl joci şi să stai o oră pe teren şi să nu poţi să îţi faci jocul, este o pastilă amară de înghiţit.

Dacă meciul ar fi avut loc pe terenul 18, ar fi fost de asemenea un sentiment neplăcut, dar pe terenul central este mai rău. Plec cu un sentiment neplăcut.

Până la urmă trebuie să accepţi şi din înfrângerile dure se pot învăţa şi lucruri, iar eu pot lua unele lucruri pozitive şi pot ieşi mai puternică din ele. Asta am făcut mereu în cariera mea şi asta mi-a permis să reuşesc în acest moment şi să îmi meargă bine, să ies mai puternică din astfel de înfrângeri.

În acest moment nu vreau o revanşă. Ultimul lucru pe care mi-l doresc în acest moment este să joc din nou cu ea.”

Simţindu-se oarecum încolţită de întrebările jurnaliştilor, Badosa a luat o poziţie defensivă:

„Cred că, în ciuda zilei de astăzi, bilanţul meu e unul pozitiv pozitiv, pentru cum a decurs anul, pentru că a fost primul meu an în Top-10.... Ar trebui să fie pozitiv, dar eu simt foarte mult presiunea oamenilor din spate.

Nu ştiu cum să o spun, nu sunt Rafa Nadal şi nici nu voi fi. Ne-am obişnuit puţin cu asta în Spania. Am avut nişte jucători mari. Sper ca într-o zi să pot face ceva asemănător cu el, dar aş vrea să fie mai puţin solicitant, dar până la urmă nu mi se poate cere asta. Eu şi echipa mea preţuim munca şi trebuie să fiu protejată de asta şi să fiu conştientă de calea mea.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici