Paula Ungureanu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de handbal

Handbalista Paula Ungureanu (36 ani), portarul echipei CSM Bucureşti, a anunţat, miercuri, că se retrage de la echipa naţională, după Campionatul European din Suedia, notează ProSport.

968 afișări
Imaginea articolului Paula Ungureanu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de handbal

Paula Ungureanu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de handbal

Naţionala de handbal feminin, ocupantă a locului 5 la Campionatul European din Suedia, a fost premiată de unul dintre sponsorii Federaţiei de specialitate. Cu excepţia Cristinei Neagu, Melindei Geiger şi selecţionerului Ambros Martin, la eveniment au fost prezente toate handbalistele şi staff-ul tehnic care au făcut deplasarea la Helsingborg. Cu această ocazie, Paula Ungureanu a anunţat oficial că se retrage de la echipa naţională.

După anunţul făcut de Paula Ungureanu, Federaţia Română de Handbal a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook prin care a mulţumit portarului pentru toată contribuţia avută la rezultatele primei reprezentative în ultimii ani.

"A fost ultimul turneu final în culorile echipei naţionale! Vă mulţumesc tuturor!", a scris Paula Ungureanu pe contul personal de Facebook.

La Campionatul European din Suedia, Paula Ungureanu, Denisa Dedu (22 de ani) şi Yulia Dumanska (20 de ani) au fost portarii României.

Paula Ungureanu este una din cele trei handbaliste din România, alături de Aurelia Brădeanu şi Valentina Ardean-Elisei, care au fost prezente la toate marile performanţe ale României din ultimii 11 ani: argint la Campionatul Mondial din Rusia (2005), bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia (2010) şi bronz la Campionatul Mondial din Danemarca (2015).

Decizia portarului echipei CSM Bucureşti vine la puţin timp după ce Oana Manea, colega de echipă, a anunţat la rândul ei că turneul final din Suedia a fost ultimul sub tricoul echipei naţionale.

După Jocurile Olimpice de la Rio s-a retras de la naţională şi Aurelia Brădeanu, handbalista din România cu cele mai multe turnee finale la activ – 17. În plus, sunt şanse considerabile ca Valentina Ardean-Elisei (34 de ani) să nu mai revină la lot după o lungă perioadă de absenţă cauzată de o accidentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici