Pavel: Mă gândesc la retragere, dar încă iubesc competiţia

Jucătorul Andrei Pavel a declarat, duminică, după meciul pierdut în Cupa Davis, în faţa francezului Michael Llodra, că se gândeşte de ceva vreme la retragere, dar nu a luat deocamdată nicio decizie în acest sens pentru că încă mai iubeşte competiţia, ceea ce îl motivează să îşi continue cariera.

2 afișări
Imaginea articolului Pavel: Mă gândesc la retragere, dar încă iubesc competiţia

Pavel: Mă gândesc la retragere, dar încă iubesc competiţia

Întrebat dacă nu îi este teamă că îşi va "dilua" performanţele de până acum continuându-şi cariera, Pavel a răspuns: "Asta îmi trece mult prin cap. Cu această problemă mă lupt de un an, un an şi jumătate. Este foarte greu pentru mine să mă motivez să joc. Corpul îmi cere pauză, joc cu dureri de multe ori, mă resimt mult mai mult decât alţii. Dar încă iubesc competiţia, asta mă duce spre antrenamente, spre concursuri. Pe de altă parte, îmi e dor de familia mea, dar este o balanţă pe care nu am găsit-o încă. Decizia vreau să o iau cu familia, cu soţia, cu mine însumi. Nu este aşa de uşor să decizi să te opreşti".

În meciul cu Llodra, fără miză după ce Franţa şi-a asigurat calificarea în sferturile Cupei Davis încă de sâmbătă, Pavel a spus că l-a surprins replica adversarului său. "Am fost puţin obosit, este normal, dar am fost şi mult mai relaxat, nu am mai avut nici motivaţia din prima zi. Dar nu mă aşteptam nici ca el să joace atât de bine, a servit incredibil. Se vede că este în mare formă. Nu avea rost să fiu stresat, meciul s-a pierdut deja. Că va fi 5-0 sau 3-2, pentru mine tot acelaşi lucru este. După 3-0 nu mai interesează pe nimeni. Am vrut să joc tenis pentru că respect publicul de aici, aş fi putut spune că sunt prea obosit sau accidentat", a declarat jucătorul român.

Andrei Pavel crede că dacă România nu ar fi pierdut meciul cu Franţa în primele două zile, tribunele Sălii Transilvania din Sibiu ar fi fost mai pline astăzi. "Dacă era 2-1 cred că vip-urile rămâneau. Sunt mulţi oameni de afaceri, au treburi mâine. Miza nu mai era, toţi cei care iubesc tenisul au rămas aici. Nu am vorbit cu Năstase să îl întreb de ce nu a venit. Nici preşedintele federaţiei franceze nu cred că mai stătea, dacă Franţa pierdea. M-aş fi supărat dacă nu ar fi venit deloc, dar aşa, după ce meciul s-a terminat, nu mai contează", a explicat Pavel absenţa din loje a personalităţilor, printre care şi cea a preşedintelui Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase.

Pavel spune că şi el ar fi plecat, la fel ca Victor Hănescu, dacă ar fi avut avion luni la prima oră, spre Statele Unite. "În cazul lui Hănescu şi eu făceam la fel. A luat decizia cu noi. Dacă era meci decisiv, ar fi rămas aici. Şi eu, dacă aş fi putut să îl las pe Mergea, care nu poate juca pentru că e răcit, sau pe Copil şi Luncanu, i-aş fi lăsat, pentru că este ceva extraordinar pentru ei să evolueze în Cupa Davis. Este o decizie foarte bună pe care a luat-o Hănescu. Nu avea sens", a afirmat Pavel.

Jucătorul român consideră că nu ar fi o idee prea bună să facă pereche la dublu cu Florin Mergea. "Eu nu am jucat niciodată cu cineva care joacă de pe fundul terenului. Eu sunt din altă generaţie decât Mergea şi Tecău. Este greu să joci bine la dublu când nu te cunoşti cu parteneraul. De departe Mergea/Tecău este cea mai bună echipă de dublu", a spus Pavel.

Michael Llodra a afirmat că nu îl deranjează faptul că a fost obligat să joace şi la simplu şi la dublu în Cupa Davis. "Richard Gasquet nu a putut juca azi. Sunt puţin obosit, dar nu este nicio problemă, este mereu o plăcere să joci în Cupa Davis. Azi nu a fost prea stresant meciul. A fost plăcut să joc cu Pavel", a declarat Llodra, adăugând că jucătorii francezi au sărbătorit victoria în faţa României printr-o ieşire în oraş, sâmbătă seara, care pentru unii dintre ei s-a prelungit până spre dimineaţă.

Francezul spune că viitorii adversari din sferturi, americanii, sunt extrem de valoroşi. "Pe hârtie americanii sunt foarte puternici, va fi greu. Dar în Cupa Davis nu ştii niciodată, trebuie să crezi în şansa ta. Mai sunt două luni până atunci şi vom vedea cum va fi", a spus Llodra.

Michael Llodra a recunoscut că a avut un început de an foarte bun. "Da, este un start bun în acest sezon pentru mine, mi-a dat multă încredere, sunt mai bine clasat decât anul trecut, am evoluat mult. Toţi se gândesc la mine ca la un specialist de dublu, dar eu sunt un jucător de simplu, care are rezultate mai bune la dublu", a precizat francezul.

Întrebat dacă îşi doreşte ca fiul său, Teo, născut anul trecut, să devină tenisman sau fotbalist, Llodra a răspuns. "Dacă ar fi să aleg, l-aş îndemna să se facă fotbalist, ca bunicul său, ca să câştige mai mulţi bani".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici