Pele, actualizare pe Instagram: Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor - 1.283 de goluri

  • Pele susţine că este cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor
  • Legendarul fotbalist brazilian a scris pe Instagram că a marcat 1283 de goluri
  • Presa de specialitate a anunţat că Messi şi Ronaldo ar fi depăşit recordurile deţinute de Pele
304 afișări
Imaginea articolului Pele, actualizare pe Instagram: Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor - 1.283 de goluri

Pele, actualizare pe Instagram: Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor - 1.283 de goluri

Legendarul fotbalist Pele şi-a actualizat contul de Instagram, iar acum, alături de „Brazilian #10”, „3 x Campion Mondial”, „Fotbalistul FIFA al secolului 20” sau „Ambasador Global şi Umanitarian”, a apărut şi descrierea „Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor (1.283 de goluri)”.

Statisticile referitoare la cel mai prolific marcator al tuturor timpurilor continuă să suscite interes atât în rândul specialiştilor, cât şi în cel al iubitorilor de fotbal.

După ce, recent, presa de specialitate a anunţat că Messi şi Ronaldo ar fi depăşit recordurile deţinute de legendarul fotbalist brazilian Pele, au apărut imediat reacţiile care contrazic aceste realizări.

Prima dată au reacţionat cei de la Santos, echipa căreia Pele şi-a dedicat aproape întreaga carieră, statisticienii clubului acuzând că nu au fost luate în calcul golurile marcate de Pele în jocurile amicale.

Mai apoi, însuşi Pele a reacţionat, însă discret, doar prin actualizarea descrierii sale pe contul de Instagram. Astfel, alături de „Brazilian #10”, „3 x Campion Mondial”, „Fotbalistul FIFA al secolului 20” sau „Ambasador Global şi Umanitarian”, a apărut şi descrierea „Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor (1.283 de goluri)”.

Trebuie spus că atunci când, în conformitate cu statisticile oficiale, s-a anunţat că Messi a depăşit recordul în privinţa celor mai multe goluri marcate pentru o singură echipă, Pele a fost printre primii care l-a felicitat pe argentinian, pe contul său de Facebook.

De data aceasta, reacţia lui Pele, discretă, dar observată de presa internaţională, a venit după ce s-a anunţat că portughezul Ronaldo ar fi depăşit recordul de goluri marcate în întreaga carieră.

Statisticile oficiale îi atribuie lui Pele 762 de goluri: 642 în tricoul lui Santos, 43 cu Cosmos şi 77 în echipa naţională.

Există, totuşi, analize actualizate conform cărora ar fi vorba doar de 756 de goluri.

Statisticienii multiplei campioane braziliene Santos susţin că au fost omise golurile marcate în campionatul Paulista, în meciurile cu selecţionata militară şi în partidele amicale consemnate oficial.

Luându-le şi pe acestea în calcul cifra golurilor marcate ar ajunge la 1.283.

Pele are, în acest moment, 5,4 milioane de urmăritori pe Instagram.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici