Penescu, Libertatu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest - VIDEO

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al OJPC Argeş Cristian Libertatu, directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, şi fostul preşedinte al CCA Gheorghe Constantin vor rămâne în arest încă 30 de zile, iar Marcel Lică va fi eliberat, a decis, marţi, Curtea de Apel Piteşti.

23 afișări
Imaginea articolului Penescu, Libertatu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest - VIDEO

Penescu, Libertatu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis, marţi, recursul procurorilor DNA împotriva hotărârii Tribunalului Argeş de respingere a prelungirii mandatelor de arestare preventivă în cazurile lui Cornel Penescu, Cristian Libertatu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin şi au decis prelungirea arestării preventive a acestora cu 30 de zile.

În cazul vicepreşedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins recursul procurorilor DNA Piteşti la hotărârea Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare preventivă, astfel că acesta va fi pus de îndată în libertate.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au menţinut, pentru o perioadă de 30 de zile, dispoziţia Tribunalului Argeş de înlocuire a arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu în cazul lui Marcel Lică. Magistraţii au impus inculpatului anumite restricţii, între care acelea de a nu participa la spectacole sportive, competiţii şi meciuri de fotbal, de a nu vizita sediul Comisiei Centrale de Arbitri sau Federaţiei Române de Fotbal, de a nu intra în contact cu co-inculpaţii şi cu familiile acestora şi de a nu mai practica meseria sau profesia la data arestării.

În timpul în care sentinţa Curţii de Apel Piteşti a rămas în pronunţare, Cornel Penescu, Cristian Libertatu, Liviu Făcăleaţă, Gheorghe Constantin şi Marcel Lică au fost scoşi din sediul instanţei sub escortă, fiind duşi în arestul IPJ Argeş.

Întrebaţi ce aşteaptă de la magistraţii Curţii de Apel Piteşti, Cornel Penescu şi Cristian Libertatu au spus că aşteaptă o decizie bună şi le-au mulţumit jurnaliştilor pentru reflectarea obiectivă a cazului lor.

Tribunalul Argeş a respins, luni, ca inadmisibilă cererea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu, directorul firmei Pic, Liviu Făcăleaţă, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi vicepreşedintele autosuspendat al CCA Marcel Lică.

Magistraţii Tribunalului Argeş au decis, luni, ca mandatele de arestare emise pe numele celor cinci să nu mai fie prelungite, însă a impus câteva restricţii în cazul acestora, precum obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi prezentarea la organele de anchetă ori de câte ori vor fi chemaţi. De asemenea, cei cinci au interdicţia de a intra în contact cu ceilalţi inculpaţi în acest dosar, precum şi cu familiile acestora. Cei cinci nu mai au dreptul, totodată, de a practica meseria sau profesia avută la data arestării.

Video Stirileprotv.ro


Arbitrul Marcel Lică a fost pus în libertate şi a părăsit arestul IJP Argeş

La ieşirea din sediul IPJ Argeş, Marcel Lică a declarat că este în mod "paradoxal" trist, şi nu bucuros, deoarece este într-o situaţie în care nu a crezut că va ajunge vreodată.

"Să vă spun sincer, sunt trist că am ajuns într-o asemenea situaţie la o vârstă respectabilă. Sunt trist pentru că am muncit foarte mult ca să ajung la o performanţă sportivă şi la un loc respectabil din punct de vedere profesional şi am încredere în continuare în justiţie, că aceasta îşi va face datoria. Este, într-adevăr, o perioadă grea a vieţii mele. Sper că s-a sfârşit. Procesul va continua cu mine în stare de libertate şi sunt sigur că o să-mi demonstrez nevinovăţia", a declarat Marcel Lică.

Întrebat dacă ştie că are interdicţie de a se întoarce la profesia pe care a avut-o la data arestării, Marcel Lică a spus că nu îl tentează o vizită la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi nici la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

"Deocamdată, nu mă interesează acest aspect pentru că, asupra unui om, după cum vedeţi, planează o suspiciune şi cunosc interdicţia, dar ar trebui să ne legăm puţin şi de prezumţia de nevinovăţie. Vom vedea, sigur că nu-mi stă gândul acum la activitatea sportivă. Îmi este gândul doar la familia mea şi vreau să ajung acasă şi să mă liniştesc", a declarat Lică.

Marcel Lică a mai precizat că a fost anunţat cu discreţie, în arest, despre faptul că a fost pus în libertate, fără ca ceilalţi colegi să afle despre această hotărâre a Curţii de apel Piteşti în ceea ce-l priveşte.

"Există o discreţie. Îmi pare rău de cei rămaşi în arest şi sper să iasă şi ei şi cu siguranţă, vă repet, sper ca în continuare să-mi demonstrez nevinovăţia", a mai spus Marcel Lică.

Pe drumul dintre poarta IPJ Argeş şi maşina în care îl aştepta fiul său, Marcel Lică a mai spus că a sperat mereu că va fi eliberat, precizând că, la o săptămână după ce a fost arestat, el a primit acceptul Tribunalului Argeş de a fi pus în libertate, dar la recurs Curtea de apel Piteşti a decis ca el să rămână în arest.

La ora transmiterii ştirii, Marcel Lică părăsise arestul IPJ Argeş şi plecase spre Constanţa, într-o maşină condusă de fiul său.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici