Pep Guardiola ajunge la şase titluri în Premier League, acumulând un total de 17 trofee în opt ani

Manchester City a fost încoronată campioană în Premier League 2023/24, devenind prima echipă masculină din istoria fotbalului englez care câştigă patru titluri consecutive în prima ligă. Pep Guardiola face istorie la City, cu şase titluri şi 17 trofee, începând din 2016 şi până azi.

Urmărește
441 afișări
Imaginea articolului Pep Guardiola ajunge la şase titluri în Premier League, acumulând un total de 17 trofee în opt ani

Pep Guardiola ajunge la şase titluri în Premier League, acumulând un total de 17 trofee în opt ani

Victoria cu 3-1 în ultima etapă de campionat în faţa lui West Ham United a consfinţit cel mai recent succes al lui City, terminând cu două puncte în faţa ocupantei locului doi, Arsenal.

Căpitanul Kyle Walker a ridicat trofeul pe Etihad, în faţa unei mulţimi care a ocupat la refuz Etihad Stadium, iar legenda clubului Paul Dickov şi participantul la City in the Community, Michael Crowther, au primit responsabilitatea de a-i înmâna trofeul fundaşului englez.

Acesta reprezintă cel de-al zecelea titlu de primă ligă al lui City - şi a şasea oară în şapte sezoane când cetăţenii câştigă Premier League, continuând recordul remarcabil al lui Pep Guardiola de când a preluat conducerea lui City în 2016.

Această ultimă reuşită în Premier League este al treilea trofeu pe care City îl câştigă în sezonul 2023/24, pe lângă victoriile din Supercupa UEFA şi Cupa Mondială a Cluburilor FIFA de la începutul campaniei.

City are acum oportunitatea de a deveni prima echipă din istoria fotbalului englezesc care să câştige de două ori consecutiv dubla Premier League şi FA Cup Double, dacă vor învinge pe Manchester United în finala FA Cup, pe Wembley, pe 25 mai.

În cele 38 de meciuri de campionat din acest sezon, echipa lui Guardiola a câştigat 28 şi a marcat 95 de goluri, adunând 91 de puncte, City rămânând neînvinsă acasă pe toată durata campaniei, ultima înfrângere în Premier League pe Etihad Stadium fiind în noiembrie 2022 (Brentford 1-2).

Cele 91 de puncte obţinute de City duce la patru numărul sezoanelor încheiate cu 90+ puncte, mai mult decât orice altă echipă din era Premier League (Liverpool şi Chelsea trei, Manchester United două şi Arsenal una).

În sezonul trecut, City a devenit doar al cincilea club din istoria fotbalului englez care a câştigat trei titluri de primă ligă la rând, alăturându-se lui Huddersfield Town (1924-1926), Arsenal (1933-1935), Liverpool (1982-1984) şi Manchester United (1999-2001 şi 2007-2009).

Succesul din acest sezon înseamnă că City este acum singura echipă masculină care a obţinut patru titluri succesive în campionatul englez, cea mai recentă realizare istorică creată de Guardiola şi de echipa sa remarcabilă.

Această realizare istorică se află acum alături de cele 100 de puncte din Premier League pe care le-am obţinut în 2017/18, de campania Fourmidables din 2018/19 şi de incredibila triplă din Liga Campionilor, Premier League şi Cupa Angliei din sezonul trecut în panteonul reperelor extrem de importante ale City din ultimele sezoane.

Guardiola a câştigat acum 17 trofee de când s-a alăturat echipei City, un palmares care include şase titluri de Premier League, o Ligă a Campionilor, două Cupe FA, patru Cupe ale Ligii, o Supercupă UEFA, o Cupă Mondială a Cluburilor FIFA şi două Community Shields.

Erling Haaland a încheiat sezonul cu 27 de goluri în Premier League, ceea ce înseamnă că norvegianul de 23 de ani a câştigat Gheata de Aur a Premier League pentru al doilea sezon consecutiv.

Phil Foden a fost desemnat jucătorul sezonului în Premier League şi fotbalistul anului de către Football Writers' Association, după ceea ce a fost, fără îndoială, cel mai bun an al său ca profesionist.

Iar importanţa mijlocaşului spaniol Rodrigo a fost reafirmată atunci când jucătorul de 27 de ani a ajuns la 50 de meciuri fără înfrângere în Premier League împotriva lui West Ham.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici