Peste 500 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul Steaua - Fenerbahce Istanbul

Măsurile de ordine la partida Steaua - Fenerbahce Istanbul, programată joi, pe stadionul Steaua, în Liga Europa, vor fi asigurate de 500 de jandarmi, la meci fiind aşteptaţi aproximativ 20.000 de spectatori, dintre care 1.400 de susţinători ai echipei turce.

15 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul Steaua - Fenerbahce Istanbul

Peste 500 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul Steaua - Fenerbahce Istanbul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat că Poliţia Istanbul va trimite la Bucureşti patru ofiţeri specializaţi, care vor face parte din dispozitivul de ordine publică, iar UEFA a delegat pentru meciul de joi un inspector specializat pe probleme de securitate în arenele sportive.

Potrivit sursei citate, la meci sunt aşteptaţi aproximativ 20.000 de spectatori, clubul oaspete solicitând un număr de 1.725 bilete (25 invitaţii la Loje, 200 bilete la Tribuna I şi 1.500 bilete la Peluza a II - a).

Joi, între orele 16.00-17.00, suporterii echipei Fenerbahce se vor grupa în Piaţa Constituţiei, iar, începând cu orele 17.00, se vor îmbarca în autocare şi se vor deplasa spre stadion sub escorta forţelor de ordine. Dispozitivul de control acces în stadion, îndrumare şi supraveghere a suporterilor este asigurat de agenţi ai unei firme private de securitate.

Accesul publicului în stadion se va face începând cu ora 17.00, pe bază de bilete, acreditări de presă şi invitaţii, emise de F.C. STEAUA, iar interzicerea comercializării băuturilor alcoolice în zona stadionului se va face începând cu ora 15.00.

Nu va fi permis accesul spectatorilor în stadion cu camere foto sau video profesionale. Camerele foto sau video profesionale şi bagajele vor fi depozitate la locul de păstrare (fostele case de bilete) de la intrarea în complex (poarta de acces nr.1), iar pentru depozitarea materialelor interzise aparţinând suporterilor oaspeţi va fi amenajat un spaţiu în spatele Peluzei a II-a.

"Spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene sau alte efecte pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Conform legii este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică", potrivit Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, spectatorilor le este interzis să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Persoanele depistate cu obiecte interzise sau cele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi cele care prin comportamentul lor incită la producerea de acte de dezordine, vor fi reţinute şi sancţionate contravenţional, fiindu-le interzis accesul în stadion.

Potrivit sursei citate, pe traseele de afluire/defluire, cât şi în zonele adiacente stadionului, efectivele Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor fi sprijinite de echipaje ale poliţiei, agenţi comunitari şi inspectori ai Primăriei Sectorului 6.

Steaua va întâlni, joi, de la ora 20.00, pe teren propriu, formaţia Fenerbahce Istanbul, în al treilea meci al "roş-albaştrilor" în grupa H a Ligii Europa. Meciul va fi transmis în direct de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici