Peste 7.000 de participanţi, aşteptaţi la cea de-a V-a ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti

Organizatorul Maratonului Internaţional Bucureşti, Valeria Răcilă van Groningen, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la cea de-a cincea ediţie a competiţiei, ce se va desfăşura în perioada 5-7 octombrie, sunt aşteptaţi peste 7.000 de participanţi.

85 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de participanţi, aşteptaţi la cea de-a V-a ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti

Peste 7.000 de participanţi, aşteptaţi la cea de-a V-a ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti (Imagine: Radu Tuta/Mediafax foto)

"Ediţia din acest an al Maratonului Internaţional Bucureşti se va desfăşura pe acelaşi traseu ca anul trecut, care va începe de la Piaţa Alba Iulia, va continua pe bulevardul Unirii, I.C. Brătianu, Splaiul Unirii, Mihai Bravu, bulevardul Mircea Vodă, iar traseul se va repeta de două ori. Anul trecut am avut 6.000 de participanţi, dintre care 1.000 au fost străini, iar anul acesta aşteptăm peste 7.000 de concurenţi. Deja au confirmat participarea 220 de alergători de la un club din Olanda, iar la maratonul de la Londra, care va avea loc peste zece zile, vom avea un stand de promovare a evenimentului", a spus Valeria Răcilă Van Groningen.

Fosta canotoare a menţionat că maratonul de la Bucureşti va reprezenta un criteriu de selecţie pentru lotul României de atletism. "Maratonul de la Bucureşti va reprezenta şi un criteriu de selecţie a sportivilor români pentru ediţia viitoare a Campionatelor Mondiale de atletism. În acelaşi timp vor fi şi crosuri populare pentru copii, astfel cei între patru şi şase ani vor alerga pe distanţa de 500 de metri, iar cei între 7 şi 12 ani vor alerga câte un kilometru. Şcolile care vor avea cea mai numeroasă participare vor primi locuri în diverse tabere", a completat Van Groningen.

După ce la ediţia precedentă a Maratonului Internaţional Bucureşti s-au adunat aproximativ 420.000 de euro din donaţii, organizatorii speră ca suma strânsă în acest an să fie depăşită.

Cu ocazia acestei conferinţe de presă a fost prezentat şi proiectul primei ediţii a Semimaratonului Internaţional Bucureşti (21,05 kilometri), ce va avea loc la data de 3 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici