Peste 910 milioane de euro vor fi împărţiţi de echipele participante în grupele LC

UEFA a anunţat, vineri, că echipele participante în faza grupelor celei mai importante competiţii intercluburi, Liga Campionilor, vor împărţi aproximativ 910 milioane de euro.

107 afișări
Imaginea articolului Peste 910 milioane de euro vor fi împărţiţi de echipele participante în grupele LC

Peste 910 milioane de euro vor fi împărţiţi de echipele participante în grupele LC

Forul continental estimează încasări de 1,34 miliarde de euro din Liga Campionilor şi Supercupa Europei pentru sezonul 2012/2013.

Din această sumă, 55 de milioane de euro vor fi alocate exclusiv pentru play-off, fiecare din cele 20 de cluburi participante în această fază a competiţiei urmând să primească 2,1 milioane de euro.

Circa 75 la sută din totalul încasărilor din drepturile media şi contractele comerciale, dar nu mai mult de 530 de milioane de euro, vor fi împărţite cluburilor, în timp ce diferenţa va fi păstrată de UEFA pentru acoperirea costurilor organizatorice şi administrative, dar şi pentru plăţile ce se vor face către asociaţiile afiliate, cluburi şi ligi.

Formaţiile ce vor participa în Ligă vor împărţi 500,7 milioane de euro, în timp ce alţi 409,6 milioane de euro se vor aloca în funcţie de market pool.

Fiecare dintre cele 32 de cluburi participante în ediţia 2012/2013 al Ligii Campionilor va primi minimum 8,6 milioane de euro, în timp ce echipa care va câştiga trofeul va primi 37,4 milioane de euro, fără market pool.

Pe lângă suma minim asigurată, o victorie va fi recompensată cu un milion de euro, în timp ce o remiză va fi răsplătită cu 500.000 de euro.

Echipele calificate în optimile de finală vor mai primi câte 3,5 milioane de euro, sfertfinalistele câte 3,9 milioane, în timp ce semifinalistele 4,9 milioane. Câştigătoarea trofeului va primi 10,5 milioane de euro, în timp ce finalista va încasa 6,5 milioane.

Pe de altă parte, câştigătoarea Supecupei va primi 3 milioane de euro, în timp ce învinsa va încasa doar 2,2 milioane.

Formaţia CFR Cluj va întâlni echipa elveţiană FC Basel în play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor, conform tragerii la sorţi ce a avut loc, vineri, la Nyon.

CFR Cluj va juca prima manşă în 21 sau 22 august, în deplasare, returul urmând să aibă loc la 28 sau 29 august, în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici