Petrescu: Am urmat la Unirea Urziceni exemplul Manchester United

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, pentru site-ul oficial al UEFA, că Unirea Urziceni a urmat exemplul clubului Manchester United în ceea ce priveşte transferurile, antrenorul având ultimul cuvânt de spus la achiziţii şi renunţările la jucători.

49 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Am urmat la Unirea Urziceni exemplul Manchester United

Petrescu: Am urmat la Unirea Urziceni exemplul Manchester United (Imagine: Mediafax Foto)

"Când am ajuns la echipă, în 2006, nu mi-a plăcut cum mergeau lucrurile şi am decis să schimb mulţi jucători. Am vândut 24 de fotbalişti şi am cumpărat 22 - a rămas doar un jucător din echipa dinainte să o preiau eu (n.r. - Epaminonda Nicu). Exemplul pe care l-am urmat a fost Manchester United, grupare la care antrenorul are cuvântul decisiv în toate achiziţiile şi vânzările de jucători, nu decide conducerea clubului pentru el", a spus Petrescu.

Dan Petrescu a precizat că îşi doreşte victorii în meciurile pe care Unirea Urziceni le va disputa în grupele Ligii Campionilor: "În ţara noastră, Unirea este singurul club unde antrenorul are autoritate. Jucătorii au devenit mai puternici pentru că le-am explicat: «Te-am dorit aici.. nu doar te-am găsit aici». Jucătorii nu trebuie să meargă la Sevilla, Stuttgart sau Glasgow doar pentru a face schimb de tricouri. Unii fotbalişti români fac asta - aşteaptă fluierul final ca să facă schimb de tricouri cu vedetele. Însă nu şi echipa mea. Noi vom merge peste tot ca să câştigăm".

Unirea Urziceni va întâlni, miercuri, în deplasare, echipa FC Sevilla, în primul său meci din grupa G a Ligii Campionilor. "Primul meci este cel cu care nu-mi doream să începem. Sevilla are experienţă în competiţiile europene şi va porni ca marea favorită. Ştim că nu le putem oferi spaţii spaniolilor pentru că sunt foarte puternici şi foarte buni la loviturile libere. Dar în fotbal se pot întâmpla multe", a precizat Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici