Phelps, mai rapid la campionatele americane decât medaliaţii cu aur la Mondiale

Înotătorul Michael Phelps, de 18 ori campion olimpic, a stabilit timpi mai buni la Campionatele Naţionale ale SUA de la San Antonio (Texas) decât medaliaţii cu aur la Campionatele Mondiale de la Kazan, informează BBC.

137 afișări
Imaginea articolului Phelps, mai rapid la campionatele americane decât medaliaţii cu aur la Mondiale

Michael Phelps (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Phelps a fost exclus din echipa americană care participă la competiţia din Rusia, după ce a fost prins băut la volan anul trecut. El a câştigat, sâmbătă, proba de 100 de metri fluture cu timpul de 50 de secunde şi 45 de sutimi, cel mai bun timp al anului. Cu câteva ore înainte, rivalul său, sud-africanul Chad Le Clos, a înotat aceeaşi distanţă în 50.56, obţinând tilul mondial.

"Nu am mai fost de mult timp atât de rapid", a declarat Phelps, în vârstă de 30 de ani.

Vineri, el a câştigat tilul de campion naţional în proba de 200 de metri fluture, cu un minut, 52 de secunde şi 94 de sutimi, fiind cu 54 de sutimi mai rapid decât campionul mondial de la Kazan, ungurul Laszlo Csech.

Suspendat saşe luni în urma incidentului din septemprie, Micahel Phelps are acum 55 de titluri naţionale în palmares.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici