Pierderi financiare record la Manchester City

Clubul Manchester City, primul loc în clasamentul Premier League, a anunţat vineri pierderi de 194,9 milioane de lire sterline (227,1 milioane de euro) în exerciţiul financiar 2010-2011, acestea fiind cele mai mari înregistrate vreodată de o grupare engleză.

75 afișări
Imaginea articolului Pierderi financiare record la Manchester City

Pierderi financiare record la Manchester City (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste pierderi se explică prin investiţiile masive efectuate din 2008 de proprietarul clubului, şeicul Mansour, miliardar şi membru al familiei princiare din Abu Dhabi, mai ales în ceea ce priveşte transferurile (peste 300 de milioane de euro) şi dezvoltarea infrastructurii (baza de pregătire, centrul de formare al clubului).

"Aceste pierderi, care erau prevăzute în momentul în care s-a decis accelerarea strategiei de investiţii, nu se vor repeta la acest nivel în viitor", a declarat Graham Wallace, directorul general al clubului.

Manchester City anunţă, pe de altă parte, că cifra de afaceri a atins suma de 153,2 milioane de lire sterline (178,5 milioane de euro), depăşind pentru prima dată pragul de 150 milioane de lire sterline, graţie, în principal, unei creşteri cu 27,4 la sută a sumelor obţinute din drepturile de televizare, până la 80,2 milioane de euro, şi cu 49,7 la sută a veniturilor comerciale, până la 56,5 milioane de euro.

Echipa Manchester City, la care este legitimat portarul Costel Pantilimon, ocupă primul în clasamentul campionatului Angliei, cu 31 de puncte, după 11 etape, fiind urmată de Manchester United (26 puncte) şi Newcastle (25 puncte).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici