Pierre Gasly câştigă marele premiu Formula 1. Trofeul revine în Franţa după o pauză de 24 de ani

  • Pierre Gasly a scris istorie la Monza, reuşind să câştige Marele Premiu în faţa lui Carlos Sainz
  • Este primul pilot francez care câştigă o cursă în Formula 1 după 24 de ani
  • L'Equipe i-a dedicat prima pagină din ediţia tipărită de astăzi
642 afișări
Imaginea articolului Pierre Gasly câştigă marele premiu Formula 1. Trofeul revine în Franţa după o pauză de 24 de ani

Pierre Gasly câştigă marele premiu Formula 1. Trofeul revine în Franţa după o pauză de 24 de ani

Pierre Gasly este numele aflat pe buzele tuturor fanilor Formulei 1. Francezul de 24 de ani a câştigat o cursă pentru prima dată în carieră, chiar la Monza. El a profitat de eroarea lui Hamilton. Campionul mondial a primit o penalizare şi a terminat cursa abia pe locul 7.

Gasly a profitat la maxim şi s-a impus. Pilotul de la Scuderia AlphaTauri a spălat parţial ruşinea pentru Ferrari, pentru care Vettel şi Leclerc au abandonat.

Gasly avea doar 10 ani când a început să atragă atenţia în cursele de karting. A progresat rapid, iar la 19 ani era deja pilot de rezervă în Formula 1. În weekend a devenit cel de-al 109-lea pilot care câştigă o cursă din Formula 1.

Gasly i-a dedicat victoria lui Anthoine Hubert. Bunul său prieten şi-a pierdut viaţa în 2019 într-o cursă de Formula 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici