Video Pilotul Laurenţiu Moldovan a murit într-un accident la CN de Viteză în Coastă (Video ProTv)

Pilotul Laurenţiu Moldovan a murit, duminică, în urma unui accident produs la etapa a VIII-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Reşiţa.

793 afișări

Într-o curbă, Moldovan a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a izbit de doi copaci şi s-a oprit într-un dâmb, informează site-ul autorally.ro.

El a fost transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa, unde a murit în urma gravelor leziuni suferite (multiple fisuri la coaste, fracturi la picior, leziuni ale plămânilor).

Potrivit site-ului autorally, un alt pilot, Marius Vasilescu, a ieşit din decor într-un alt loc şi a fost transportat la spital, însă se află în afara oricărui pericol.

În urma acestui incident etapa a VIII-a Campionatului Naţional în Coastă a fost anulată, competiţia nu va aduce puncte, iar festivitatea de premiere nu va mai avea loc, afirmă organizatorii.

Laurenţiu Moldovan avea 75 de ani, era din Cluj şi revenise la un raliu după aproape 20 de ani.

Laurenţiu Moldovan a participat la campionatele de raliuri începând cu anul 1972, iar în 1979 a devenit maestru al sportului la automobilism, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Avram, unul din foştii săi copiloţi.

"A avut rezultate foarte bune şi în competiţiile internaţionale care erau organizate pe vremuri între ţările socialiste. S-a clasat pe primele trei locuri de mai multe la Raliul României. A fost un pilot foarte bun, foarte exact, a fost veteranul automobilismului clujean, iar moartea lui tragică reprezintă o mare pierdere", a declarat Mihai Avram, fost copilot a lui Laurenţiu Moldovan.

El a spus că la începutul anilor '90 Moldovan a abandonat activitatea competiţională, dar a revenit în urmă cu doi ani şi a reînceput să particpe la curse de raliu de performanţă.

Potrivit lui Avram, accidentul de la Reşiţa este primul din cariera sportivă a lui Laurenţiu Moldovan.

Moldovan are doi copii, aflaţi în Canada

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici