Pilotul Vettel a anunţat că se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

Pilotul Sebastian Vettel şi-a anunţat joi planul de a se retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2022, potrivit motorsport.com.

583 afișări
Imaginea articolului Pilotul Vettel a anunţat că se retrage din Formula 1 la finalul sezonului

Sebastian Vettel offical, Facebook

Vettel a făcut anunţul înaintea Marelui Premiu al Ungariei din următorul weekend. De patru ori campion mondial de F1, Vettea a dezvăluit joi, prin intermediul contului său de Instagram, că se va retrage la sfârşitul sezonului.

Vettel a debutat în F1 în 2007 şi a avut cel mai mare succes cu Red Bull, câştigând campionatul mondial între 2010 şi 2013. Ulterior, a participat la curse cu echipele Ferrari şi Aston Martin.

Vestea are un mare impact pe piaţa piloţilor din F1 pentru anul viitor, deoarece se eliberează un loc la Aston Martin.

„Decizia de a mă retrage a fost una dificilă pentru mine şi am petrecut mult timp gândindu-mă la ea. La sfârşitul anului vreau să îmi iau mai mult timp pentru a reflecta asupra a ceea ce voi face în continuare. Este foarte clar pentru mine că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea. Dar astăzi nu este vorba despre a spune la revedere. Mai degrabă, este vorba despre a spune mulţumesc - tuturor - şi nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin pasionat Formula 1 nu ar putea exista", a declarat Vettel într-un comunicat publicat de Aston Martin.

Vettel şi-a făcut debutul în Formula 1 la Marele Premiu al Statelor Unite din 2007, într-o apariţie unică pentru BMW, înainte de a obţine o promovare la jumătatea sezonului cu Toro Rosso.

El a devenit cel mai tânăr câştigător de F1 din istorie în 2008 cu Toro Rosso, înainte de a se alătura echipei Red Bull pentru sezonul următor, cu care s-a bucurat de apogeul succesului său câştigând campionatul mondial în fiecare an între 2010 şi 2013.

Vettel s-a alăturat echipei Ferrari în 2015 şi a luptat pentru titlul mondial în 2017 şi 2018, pierzând în ambele ocazii în faţa rivalului de la Mercedes, Lewis Hamilton. El a părăsit Maranello la sfârşitul anului 2020 pentru a se alătura echipei Aston Martin, cu care îşi va încheia cariera în F1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici