Piţurcă a convocat la naţională patru jucători de la under-19

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a convocat pentru acţiunea echipei naţionale din Austria patru jucători de la reprezentativa sub 19 ani a României, deoarece trebuie să formeze un lot şi pentru preliminariile Campionatului European din 2016.

113 afișări
Imaginea articolului Piţurcă a convocat la naţională patru jucători de la under-19

Piţurcă a convocat la naţională patru jucători de la under-19 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Avem multe noutăţi, sunt patru jucători de la Under-19, pentru că uşor-uşor trebuie reconstruită echipa naţională, în vederea îndeplinirii obiectivului, calificarea la Campionatul European din 2016. La sfârşitul săptămânii, unii dintre jucători vor pleca şi vor veni stranierii. Acest proces de întinerire va continua. Trebuie evaluat care dintre jucători au posibilităţile să crească într-un timp scurt, pentru că eu aş vrea ca în şase luni, un an sau un an jumătate, ei să bată la uşile naţionalei", a spus Piţurcă.

Viitorul echipei naţionale, în opinia lui Piţurcă, îl reprezintă Florin Gardoş, Vlad Chiricheş, Gabriel Torje sau Marius Alexe.

"Pentru 2014, Gardoş, Chiricheş, Torje, Alexe, ei trebuie să preia ştafeta, pentru că nu ştiu dacă atunci vor mai juca un Mutu sau un Goian. Ei trebuie să fie liderii naţionalei. În vederile mele rămân jucătorii de la Craiova, Găman, Bărboianu, Ologu, Lung, Florin Costea, dar unii dintre ei nu au echipă, iar la alţii situaţia la noile cluburi nu s-a clarificat. În ceea ce-l priveşte pe Pantilimon dacă joacă bine, ce importanţă are că evoluează în Liga a II-a? Rămâne în atenţia mea. Sigur că el e puţin apăsat de situaţia asta, dar eu am semnale că s-ar putea să plece în Italia. Mi-aş dori să plece şi la o echipă de Liga I, dar e un portar prea valoros şi nu contează unde joacă. Bineînţeles, pentru acest post mă gândesc şi la Bălgrădean, Lobonţ şi Dani Coman", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă i-a convocat de la reprezentativa Under-19, care a terminat pe ultimul loc în grupa A a Campionatului European găzduit de România, pe Florin Ilie, Ionuţ Năstăsie, Adrian Avrămia şi Nicolae Stanciu.

Selecţionerul a menţionat că a decis să-i vadă la această acţiune a echipei naţionale pe jucătorii cu care nu a avut posibilitatea să lucreze.

"Au rămas acasă un Bourceanu, un Adrian Cristea, pentru că am preferat să aduc la această acţiune jucători pe care nu îi cunosc. Vreau să testez jucători care nu au luat contact cu mine sau cu echipa naţională. De aceea nici Râpă nu se regăseşte, el e titular la naţională, dar am vrut să îl testez pe un Luchin sau Bănel pe partea dreaptă. Oricum Râpă poate juca la naţionala de tineret", a completat Piţurcă.

Antrenorul echipei naţionale şi-ar dori ca jucătorii să se antreneze câte şapte sau opt ore pe zi la cluburile lor.

"Nu am văzut lucruri care să mă satisfacă pe deplin în Austria, dar eu ştiu că avem jucători înzestraţi, însă trebuie foarte multă muncă. Jucătorii noştri au nevoie de un program de şapte-opt ore pe zi de muncă, aşa am procedat şi la Steaua când am stat patru ani. Antrenorii noştri de la cluburi trebuie să muncească pentru a aduce jucătorii la un alt nivel. Bineînţeles că nu-i pot obliga pe antrenorii de la cluburi să facă programul meu, dar eu le-am zis jucătorilor să rămână după antrenamente şi să se mai pregătească încă o oră", a subliniat Piţurcă.

Întrebat de ce a convocat şase jucători de la Steaua, Piţurcă a răspuns: "La Steaua sunt jucători cu calităţi, chiar dacă în prima etapă nu au făcut un joc foarte bun. Chiar dacă sunt mulţi, totul depinde de ei, cum vor influenţa, pentru a-i convoca şi pe viitor la lot. Nu cred că pot fi acuzat de ceva, pentru că se ştie foarte bine relaţia mea cu Gigi Becali".

Victor Piţurcă s-a declarat dezamăgit de regresul arătat de Cristian Tănase.

"De la Cristian Tănase aştept foarte mult, are calităţi extraordinare pe care trebuie să şi le exploateze. Voi avea o discuţie cu el, pentru că a dat foarte mult înapoi. La ce mă aşteptam eu şi la ce e acum, e o diferenţă ca de la cer la pământ. El trebuie să fie condus de antrenorii de la club şi de noi, să facă ce trebuie. Lui trebuie să i se ceară şi să joace fotbal", a continuat Piţurcă.

Regulamentul de Ordine Interioară la echipa de club va fi acelaşi ca şi în mandatele precedente ale lui Victor Piţurcă.

"Regulamentul va fi acelaşi, ce mare filosofie să fie?! Când naţionala are joc, ei trebuie să se pregătească pentru acel joc, în rest pe mine nu mă interesează. Când ei vin la joc, nu au zile şi seri libere. La naţională venim din două în două luni, nu venim să mergem la restaurant. E simplu, cine vrea să se ducă, se duce, dar nu va mai fi convocat", a spus Piţurcă, care a precizat că vor fi câte trei antrenamente pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici