Piţurcă: Absenţa lui Gallas e un avantaj pentru noi

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că apărarea Franţei va fi complet diferită faţă de cea care a evoluat în meciul direct de la Euro, iar absenţa fundaşului William Gallas reprezintă un avantaj pentru echipa României.

22 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Absenţa lui Gallas e un avantaj pentru noi

Piţurcă: Absenţa lui Gallas e un avantaj pentru noi (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că e un avantaj că lipseşte Gallas, sistemul lor defensiv cred că suferă. Lângă Abidal va juca ori Mexes, ori Squillaci. Sper să fie un dezavantaj pentru francezi. Vor avea o apărare total schimbată faţă de meciul de la Euro, pentru că Abidal va evolua pe un alt post. Dar când ai jucători ca Henry, Ribery sau Gourcuff nu ai cum să încerci să joci ofensiv. Am fost criticat că nu atacăm, dar trebuie să şi poţi", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă este convins că partida de sâmbătă cu Franţa nu va semăna cu cea din meciul de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, când cele două reprezentative au terminat la egalitate, scor 0-0. "Este un joc destul de important pentru echipa naţională. S-au făcut multe analize şi speculaţii în această săptămână, dar meciul se va decide pe teren. Sper să ieşim învingători. Ştim că va fi greu, dar am mai avut multe lupte de genul ăsta în care am ieşit învingători. Suntem dornici să facem nu meci mare. Cu siguranţă acest joc nu va semăna cu cel de la Euro. Echipa României îşi va folosi propriile arme. Cum am jucat până acum contra echipelor mari, aşa o vom face şi acum. Şi eu mi-aş dori spectacol, să ajungem la finalizare, dar avem un adversar în faţă", a completat Piţurcă.

Antrenorul primei reprezentative nu crede că jucătorii echipei Franţei îi sfidează pe români, ca urmare a faptului că nu vor efectua niciun antrenament în ţară. "Dacă francezii nu fac antrenament în România nu înseamnă că ne sfidează. Nu sunt relaxaţi deloc, sunt sigur că sunt concentraţi pentru acest joc. Şi ei şi noi avem nevoie de cele trei puncte. Francezii au cel puţin o sută de ani în ceea ce priveşte civilizaţia fotbalistică şi îşi fac datoria ca nişte adevăraţi profesionişti", a adăugat Piţurcă.

Selecţionerul echipei naţionale a menţionat că s-a decis în privinţa echipei de start. "În proporţie de 95 la sută m-am decis asupra echipei. Cam ce a apărut în presă, acela e primul 11. Mai greu să se întâmple ceva până la ora jocului. Victoria e foarte importantă. Motivaţia şi concentrarea sunt un factor determinant în fotbalul din secolul nostru. La meciul cu Lituania tocmai motivaţia ne-a lipsit şi s-a văzut", a precizat Piţurcă, adăugând că terenul de pe Stadionul Farul este foarte bun.

Astfel, în meciul cu Franţa, Victor Piţurcă va trimite în teren următorul 11: Lobonţ - Ogăraru, Tamaş, D. Goian, Raţ - G. Mureşan, Chivu - Fl. Petre, Cociş, Mutu - Marica.

Victor Piţurcă este de părere că debutanţii de la echipa naţională s-au integrat bine "Debutanţii s-au integrat foarte bine. Am avut o discuţie cu ei înainte de începutul antrenamentelor şi le-am explicat ce înseamnă trecerea la acest nivel", a spus Piţurcă.

Întrebat dacă mijlocaşul Cristian Chivu are probleme cu umărul drept, Piţurcă a răspuns: "Am văzut meciurile din Italia ale lui Chivu şi nu mi s-a părut că s-ar feri. Păi el a jucat la sacrificiu la turneul final când era accidentat şi nu se fereşte acum când n-are probleme".

Selecţionerul României nu a dorit să răspundă la întrebările privind posibila trimitere a sa în judecată pentru favorizarea infractorului în dosarul "Valiza": "Întrebări doar despre joc. Nu discut despre DNA. Se doreşte să se facă publicitate".

Întâlnirea România - Franţa, din grupa 7 de calificare la CM 2010, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.40, pe Stadionul Farul din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici