Piţurcă: Dacă ieşea Gică Popescu preşedinte, în proporţie de 90 la sută plecam

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, la Sport.ro, că în cazul în Gheorghe Popescu ar fi fost preşedinte al FRF, în proporţie de 90 la sută ar fi plecat de la conducerea tehnică a primei reprezentative.

133 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Dacă ieşea Gică Popescu preşedinte, în proporţie de 90 la sută plecam

Victor Piturca (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Dacă venea Gică Popescu, 90 la sută plecam, pentru că nu îmi convenea să lucrez cu el. E diferenţă mare între el şi Răzvan Burleanu. În primul rând, eu cu acest om nu m-am cunoscut niciodată, nu am avut nimic de împărţit. Pur şi simplu, nu e bine să vorbesc de Gică, deşi din punctul meu de vedere îmi doresc foarte mult ca el să fie eliberat, să fie graţiat. Nu aveam acel «feeling» de a lucra cu Gică Popescu. Când spun 90 la sută, vă imaginaţi că era spre sută la sută. În orice formă ne înţelegeam să plec", a spus Piţurcă la Sport.ro.

Victor Piţurcă a menţionat că l-a informat pe Mircea Sandu de la tragerea la sorţi că vrea să se retragă de la prima reprezentativă dacă va ieşi Popescu preşedinte. "Am avut o discuţie cu el la Nisa. Ştia că vreau să mă retrag dacă vine Gică Popescu. Îmi spunea că am şanse la calificare. Dacă eu nu mă simt bine, nu pot să stau eu. Eu nu cred că vreun selecţioner în lumea asta are şef", a explicat Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că a decis cu preşedintele Răzvan Burleanu să-şi vorbească la persoana a doua singular. "Prima întrebare cum ne tutuim? Mi-a zis să decid eu, că sunt mai bătrân. I-am spus să îmi zică Piţi, Victor, cum vrea, eu îi spun Răzvan şi cu asta basta. Îi spuneam domnul preşedinte lui Sandu, dar în particular cu Traian vorbeam la persoana a doua. Piţi mi se spune şi acasă. Numai maică-mea îmi spune Bică, Bibică, în rest toţi cei din familie, chiar şi nepotă-miu îmi spun tot Piţi. Nu am vrut să îmi spună bunicule, pentru că nu mă simt bine când îmi spune aşa", a completat Piţurcă.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost condamnat în 4 martie, la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, în Dosarul Transferurilor, cu o zi înaintea alegerilor pentru preşedinţia FRF, unde era favorit. Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, preşedinte cu 113 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici