Piţurcă despre Bănel Nicoliţă: Când joci în Franţa mai trebuie şi altceva în afară de alergare

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că mijlocaşul Bănel Nicoliţă are probleme de adaptare la noua sa echipă, Saint-Etienne, precizând că în campionatul francez "mai trebuie şi altceva în afară de alergare".

142 afișări
Imaginea articolului Piţurcă despre Bănel Nicoliţă: Când joci în Franţa mai trebuie şi altceva în afară de alergare

Bănel Nicoliţă (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Bănel are probleme de adaptare şi n-a fost introdus titular în niciun meci. O să îi fie şi lui destul de greu, eu l-am atenţionat, fotbalul francez e dur, jucătorii aleargă toţi la fel ca el sau mai mult ca el. Deci mai trebuie şi altceva în afară de alergare când joci în campionatul francez. Acum l-am convocat pentru că a mers de curând acolo şi ştiu că francezii au obiceiul să nu bage un jucător de la început, să aibă răbdare cu el să se integreze. Dacă va continua să nu joace poate pierde şi echipa naţională, e normal. Aceeaşi problemă o are şi Marica. El nu poate să se impună acolo, jucătorul care joacă pe acelaşi post cu el e mai bun în momentul ăsta. Huntelaar marchează goluri pe bandă, nu ai ce să îi faci. În locul lui Raul e imposibil să joace, iar atunci Marica se bate cu Huntelaar, adversarul nostru din campania viitoare", a spus selecţionerul.

Victor Piţurcă a anunţat că va discuta cu fundaşul Cristian Chivu despre o eventuală revenire a sa la echipă după ultimul meci al naţionalei din acest an. "N-am discutat cu Cristi, dar nu e un subiect închis. După ce se vor termina meciurile din acest an voi avea şi o discuţie cu Cristi. El are probleme, se accidentează. Probabil că şi ăsta a fost unul dintre motivele pentru care a decis să se retragă. În ceea ce îl priveşte pe Rădoi, nici cazul lui nu e închis. Am mai spus, dacă el îşi schimbă opţiunea de a renunţa la naţională poate oricând să intre în vederile mele. Dar deocamdată n-am primit nimic din partea lui", a spus Piţurcă.

România întâlneşte, la 7 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezentativa Belarusului. La 11 octombrie, tricolorii dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici