Piţurcă: Ieşim cu fruntea sus, am realizat un turneu final extraordinar

Victor Piţurcă a declarat, marţi, că reprezentativa României părăseşte Campionatul European "cu fruntea sus", după ce a avut un parcurs "extraordinar" într-o grupă în care a avut ca adversare campioana mondială Italia, vicecampioana mondială Franţa şi reprezentativa Olandei.

11 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Ieşim cu fruntea sus, am realizat un turneu final extraordinar

Piţurcă: Ieşim cu fruntea sus, am realizat un turneu final extraordinar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost un joc foarte greu, după două meciuri reuşite. Probabil băieţii au căzut psihic, după ce au aflat că scorul este 1-0 pentru Italia. Îi interesa jocul de la Zurich, asta e situaţia, am pierdut în faţa unei echipe mai bune decât a noastră. Ieşim cu fruntea sus, am realizat un turneu final extraordinar, am reuşit jocuri foarte bune. Din păcate ultima impresie contează, păcat că am pierdut astăzi, am primit goluri din faze care nu spuneau nimic pe motiv de lipsă de concentrare şi nu am înţeles de ce", a declarat Piţurcă, la TVR 1.

Selecţionerul Victor Piţurcă a dezvăluit că a avut unele neînţelegeri cu atacantul Ciprian Marica şi de aceea a renunţat să-l mai folosească în meciul cu Olanda, pierdut, marţi, la Berna, cu scorul de 0-2, înfrângere în urma căreia naţionala României a părăsit Euro-2008.

Întrebat la TVR 1 de ce nu l-a folosit pe Marica pe parcursul meciului decisiv cu Olanda, Piţurcă a răspuns: "Aveam atacanţi în teren, nu? Ca să îl fi băgat pe Marica ar fi trebuit să-l scot pe Mutu. Dar Marica nu poate să joace în zonele laterale şi de aceea am preferat să-l ţin pe Mutu, care oricând ar fi putut înscrie, chiar dacă era obosit. Marica venea după o accidentare şi nici nu mi-a plăcut cum s-a încălzit, nici nu mi-a plăcut când l-am întrebat nişte lucruri şi atunci am preferat să-l bag pe Florentin Petre".

Selecţionerul a mai declarat, după meciul cu Olanda, că jucătorii naţionalei României nu trebuiau să ştie, la pauză, rezultatul meciului de la Zurich, dintre formaţiile Italiei şi Franţei, transmite trimisul MEDIAFAX.

"S-a terminat aventura noastră la Euro. N-am ştiut să profităm de avantajul avut după primele două meciuri. Echipa Olandei a fost mai proaspătă şi probabil că şi scorul de la Zurich, de la pauză, şi-a pus amprenta asupra jucătorilor mei. La cabine nu trebuia ca jucătorii să ştie rezultatul de la Zurich. Pe mine personal nu prea m-a interesat. Nu se pune problema că Olanda nu a vrut să câştige acest meci. Toate rezervele lor pot fi mai valoaroase decât titularii", a spus Piţurcă.

Tehnicianul român consideră că naţionala României a făcut o performanţă bună la acest turne final. "Cred că am obţinut o performanţă foarte bună. Să joci într-o grupă cu echipe formidabile, să nu pierzi primele două meciuri contra campioanei şi vicecampioanei mondiale cred că e o performanţă pentru echipa noastră. Ne-a lipsit foarte puţin să trecem de grupe", a afirmat Piţurcă.

Victor Piţurcă consideră că penaltiul ratat de Adrian Mutu în meciul cu Italia a fost decisiv. "Dacă marcam din penalti cu Italia acum eram calificaţi. La capitolul psihic trebuia să fim peste olandezi. Din păcate nu s-a întâmplat asta. Nu am avut posibilitatea de a schimba jucătorii din primele două jocuri, concentrarea şi uzura au contat în economia acestui joc. Nu am mai fost coerenţi şi nu a mai jucat de maniera aceea. Cred că am riscat destul de mult, pentru că la un moment dat erau trei olandezi contra trei români şi nu poţi să joci de o asemenea manieră. Am fi vrut să câştigăm, să nu ne intereseze rezultatul celuilalt meci, dar din păcate nu s-a putut. Va conta foarte mult experienţa acumulată după acest turneu. Va fi importantă. Viaţa merge înainte, va trece şi acest turneu şi vin preliminariile pentru Cupa Mondială", a precizat Piţurcă.

Reprezentativa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, marţi, cu scorul de 0-2 (0-0), meciul susţinut în compania selecţionatei Olandei, în ultima etapă a grupei C de la Euro-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici