Piţurcă: Intenţionez să-l folosesc fundaş dreapta pe Nicoliţă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să-l folosească în meciurile următoare pe postul de fundaş dreapta pe jucătorul echipei Steaua, Bănel Nicoliţă.

81 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Intenţionez să-l folosesc fundaş dreapta pe Nicoliţă

Piţurcă: Intenţionez să-l folosesc fundaş dreapta pe Nicoliţă (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Vreau să anunţ că am intenţia să-l formez pe Bănel Nicoliţă ca fundaş dreapta la echipa naţională, pentru că avem nevoie de jucători puternici", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că fundaşul dreapta al echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, nu va mai veni la prima reprezentativă pentru acţiunea din Austria, deoarece doreşte să încerce şi alţi jucători de pe postul său.

"Toţi cei care au primit telegrame de convocare vor veni la lot. Probabil că pe Săpunaru o să-l las la echipa de club, pentru că nu va juca în Luxemburg şi îl voi folosi pe Luchin, pentru că vreau să-l văd la joc. Florescu este un jucător care poate veni oricând la echipa naţională, dacă va atinge o formă bună. El are aceleaşi şanse ca orice jucător", a completat Piţurcă.

Selecţionerul l-a lăudat pe Ciprian Marica pentru că s-a transferat la Schalke 04.

"Marica a făcut cea mai bună alegere, eu i-am zis şi înainte că cea mai bună echipă pentru el e Schalke, mai ales că are o revanşă de luat în Germania. E un club bogat, foarte iubit în Germania, iar stilul de joc al lui Schalke i se potriveşte lui Marica. Probabil nici pe el nu-l voi convoca. Îl las să se pregătească acolo şi să prindă echipa, pentru că e foarte important acest lucru. Pot fi benefice aceste transferuri, mai ales că Goian a fost titular în toate meciurile. Pentru Marica e clar un pas înainte, iar Mutu, chiar dacă e la o echipă valoric sub Fiorentina, este bine pentru el, pentru că nu avea o atmosferă bună la Firenze", a subliniat Piţurcă.

Piţurcă a precizat că nu a discutat încă cu fundaşul Cristian Chivu despre o eventuală revenire la echipa naţională.

"Deocamdată lăsăm lucrurile aşa cum sunt, vom vedea mai târziu. Voi avea o discuţie faţă în faţă cu Cristi, dar acum evit discuţia", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă va discuta cu Gabriel Tamaş, Răzvan Raţ, Adrian Mutu şi Cristian Săpunaru despre faptul că nu au făcut deplasara cu echipa naţională pentru turneul din America de Sud. "Voi avea o discuţie cu ei, pentru că nu au mers în turneul din America de Sud, dar nu cred că ei poartă marea vină, pentru că au fost lăsaţi", a mai spus Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici