Piţurcă: Niciun jucător de la Steaua nu va refuza echipa naţională

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că niciun jucător al formaţiei Steaua nu va refuza convocările la prima reprezentativă, precizând în acelaşi timp că nimeni nu este obligat să joace pentru echipa naţională.

79 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Niciun jucător de la Steaua nu va refuza echipa naţională

Victor Piturca (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Tehnicianul a explicat că Mihai Stoica, managerul FC Steaua, este cel care doreşte ca jucătorii să trimită adrese la FRF pentru a refuza convocările. "Nu am discutat cu jucătorii, nu am avut timp, dar o să am o discuţie cu ei. Eu sunt convins că niciunul nu-şi doreşte acest lucru, sunt doar vorbe aruncate în vânt. Dacă vreunul şi-ar fi dorit (n.r. - să nu mai vină la echipa naţională) nu văd de ce nu şi-ar fi trimis deja hârtie la naţională. Nimeni nu e obligat să vină la naţională. Eu sunt gata să renunţ la orice jucător care nu-şi doreşte să vină 100 la sută. Dacă e unul care îşi doreşte doar în proporţie de 99 la sută să joace la naţională, atunci eu nu vreau acel jucător. Am auzit şi eu, dar persoana aceea (n.r. - Mihai Stoica) doreşte ea acest lucru, ca jucătorii de la Steaua să nu vină la naţională", a spus Piţiurcă.

Selecţionerul nu a dorit să-i pronunţe numele lui Mihai Stoica, despre care a anunţat că va evita să mai vorbească pe viitor: "Nu rostiţi numele ăsta, în primul rând nici nu ştiu cine este".

În altă ordine de idei, Piţurcă a menţionat că Adrian Mutu lipseşte echipei naţionale, dar din păcate acum nu mai este la nivelul de acum câţiva ani. "Un jucător de valoarea lui Mutu sigur că lipseşte echipei naţionale. Dar Mutu care a fost o dată foarte valoros. Acum, din păcate, nu mai este la nivelul ăla. Sigur că mi l-aş fi dorit şi eu în lot pe Mutu de altădată. Nu am vorbit cu el", a afirmat tehnicianul.

Mijlocaşul formaţiei Steaua, Adrian Popa, nu se află în lotul primei reprezentative pentru că Piţurcă nu a fost mulţumit de evoluţiile sale din ultima perioadă. "Adi Popa nu se regăseşte în lot pentru că nu e în formă. Nu ştiu dacă acuză probleme medicale. El nu este pentru că nu mi-a plăcut cum a reacţionat nici la echipa naţională şi nici la echipa de club", a explicat selecţionerul.

Echipa naţională a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici