Piţurcă: Nu am plecat la Al-Ittihad pentru că nu au acceptat toate condiţiile mele

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a mai plecat la gruparea Al-Ittihad, pentru că oficialii clubului saudit nu au acceptat toate condiţiile sale.

165 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Nu am plecat la Al-Ittihad pentru că nu au acceptat toate condiţiile mele

Victor Piturca (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Doresc să fac câteva precizări legate de un eventual transfer, îl pot numi aşa, când vorbim de o parte şi de alta. Aşa cum vă spuneam la conferinţa de reunire a lotului, exista o discuţie legată de o eventuală plecare a mea la Al-Ittihad şi vă spuneam că şansele de rezolvare a acestui transfer sunt sub unu la sută. De ce v-am spus lucrul ăsta, pentru că nu discutasem cu nimeni din conducerea lui Al-Ittihad şi urma, dacă urma, după meciul cu Grecia, să vină un reprezentant şi să discutăm despre o eventuală plecare. Aşa s-a întâmplat, a fost meciul cu Grecia. Marţi am avut o întâlnire de o oră şi jumătate, am discutat, a rămas ca oamenii din conducerea clubului să decidă dacă sunt de acord cu pretenţiile mele. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta, iar aseară am luat decizia ca toată tranzacţia să se oprească aici", a spsu Piţurcă.

El a precizat că ajunsese la un acord cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, să-şi rezilieze contractul de selecţioner achitând o penalitate de 50 la sută din clauza prevăzută de înţelegere, în valoare de 1,4 milioane de euro.

"De asemenea, vreau să vorbim de clauza pe care o am în contract şi de care e normal ca oamenii din federaţie să se prevaleze de ea, cum aş face şi eu dacă aş fi fost demis. M-am înţeles cu preşedintele federaţiei că în cazul în care plec, să plătesc 50 la sută din această clauză, 700, 700 şi ceva de mii. Ăsta e adevărul. Vreau să le mulţumesc celor de la Al-Ittihad pentru că m-au dorit şi m-au dorit foarte mult să vin la această echipă. Din păcate nu s-a realizat. Nu tot ce ne dorim se şi întâmplă. Cred că au ocazia să asculte aceste mulţumiri", a afirmat tehnicianul.

Referindu-se la oferta pe care a refuzat-o din partea grupării Al-Ittihad, Piţurcă a spus că a refuzat 5 milioane de dolari pentru un an şi ceva de contract: "Dacă totul va decurge normal, îmi duc contractul până la capăt. Eu asta îmi doresc, toţi ne dorim o calificare la europene, de promis e uşor, nu e nicio problemă să promiţi, dar nu ştiu... Unul dintre motive pentru care nu am plecat a fost şi acela că mi-am dorit să rămân în continuare să-mi duc munca până la capăt cu echipa naţională. Dacă aş fi dorit să plec, plecam, renunţam la 5-600.000 de euro, fără nicio problemă. Eu nu am cerut un timp de gândire la federaţie, din contră preşedintele federaţiei mi-a spus să-l las până mâine. Eu sunt un antrenor foarte scump, foarte pretenţios. Dacă am refuzat de la Al-Ittihad cinci milioane şi ceva de dolari într-un an şi ceva sunt un antrenor foarte scump".

Piţurcă susţine că gruparea saudită nu o duce foarte bine din punct de vedere financiar şi de aceea oficialii nu i-au acceptat toate condiţiile.

"Când veneam mi s-a telefonat că sunt de acord să plătească şi clauza cei de la Al-Ittihad, dar deja în momentul în care am anunţat că totul s-a încheiat, chiar s-a încheiat totul. Au mai fost şi alte lucruri de pus la punct, nu doar cei 700.000, pentru că pe cei 700.000 îi plăteam eu din banii pe care îi primeam. Să nu credeţi că Al-Ittihad o duce bine din punct de vedere financiar. Dacă o duceau, cu siguranţă toate doleanţele mele ar fi fost îndeplinite. Au avut datorii foarte mari. Îmi spunea preşedintele că în ultimul timp au cheltuit 66 de milioane de euro şi încă mai are datorii şi atunci trebuie înţeleşi şi ei", a spus Piţurcă.

Selecţionerul va rămâne pe banca naţionalei tricoilore cel puţin până după următoarele două partide din preliminariile Euro-2016, cu Ungaria şi Finlanda, din 11 octombrie, respectiv 14 octombrie.

"Nu neapărat mi-am dorit eu să plec la federaţie. V-am spus că în momentul în care există o situaţie de genul acesta şi vine o ofertă pe care nu poţi să o refuzi, eşti obligat să dai curs acestei oferte. Dacă cei de la Al-Ittihad ar fi acceptat condiţiile mele, sigur aş fi fost plecat. De ce? Pentru că vine un moment când trebuie să faci acest pas. Antrenez de foarte mulţi ani echipa naţională, am obţinut rezultate extraordinare din punctul meu de vedere şi din păcate nu am fost respectat şi nu mi s-a respectat munca pe care am depus-o la echipa naţională. Voi colabora la fel cu cei de la FRF ca şi până acum. Până după cele două meciuri cu Ungaria şi Finlanda este închisă problema plecării. Dacă vine iar o ofertă de nerefuzat, nu pot să vă păcălesc. Dacă oferta era de nerefuzat, eram plecat. Am mai avut în ultima perioadă oferte, numai că nu aţi ştiut voi", a adăugat el.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că Victor Piţurcă, tehnician care a negociat în ultima perioadă un contract cu gruparea saudită Al Ittihad, rămâne selecţionerul echipei naţionale a României.

Conducerea clubului Al Ittihad a încercat, mai multe zile, să obţină serviciile antrenorului Victor Piţurcă. Selecţionerul are contract cu Federaţia Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 şi, conform înţelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă în acest moment se ridica la 1,4 milioane de euro.

Victor Piţurcă a negociat, marţi, cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu a acceptat ruperea contractului fără despăgubiri.

Sub conducerea lui Piţurcă, naţionala României a debutat, duminică, la Pireu, cu o victorie, scor 1-0, în faţa Greciei, în Grupa F a preliminariilor CE din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici