Piţurcă: Pe Ştefan Radu l-am dorit şi îl doresc foarte mult şi acum la echipa naţională. Ce spune selecţionerul despre alţi jucători

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, la Sport.ro, că îşi doreşte foarte mult să îl convingă pe fundaşul formaţiei Lazio Roma, Ştefan Radu, să revină în lotul primei reprezentative, la un an de când acesta a decis să se retragă de la echipa naţională.

135 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Pe Ştefan Radu l-am dorit şi îl doresc foarte mult şi acum la echipa naţională. Ce spune selecţionerul despre alţi jucători

Stefan Radu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe Ştefan Radu l-am dorit şi îl doresc foarte mult şi acum la naţională. Chiar în perioada următoare o să am din nou o discuţie cu el. El trebuie să înţeleagă faptul că naţionala nu se refuză, indiferent că eşti căpitan la Lazio sau că ai câştigat Liga Campionilor", a spus Piţurcă la Sport.ro.

Victor Piţurcă a afirmat că fundaşul Cristian Săpunaru va putea reveni la echipa naţională doar după ce va trimite o scrisoare de renunţare la retragere. "Ce să se schimbe? Am discutat, dar e clar. Săpunaru nu va mai veni la echipa naţională decât atunci când va trimite o hârtie la federaţie că vrea să vină. Dar nu putem compara situaţia lui cu a lui Ştefan Radu sau Mutu. Săpunaru s-a retras de la naţională, Ştefan Radu şi Mutu nu", a adăugat Piţurcă.

Selecţionerul a reiterat faptul că mijlocaşul Lucian Sânmărtean ar avea probleme de ordin fizic la echipa naţională, însă este deranjat şi de poziţia defensivă pe care o are la Steaua. "Datorită calităţilor lui şi a faptului că nu avem mulţi jucători de genul lui, poate că nu avem niciunul ca şi calităţi tehnice, dar echipa naţională are un statut, un nivel. Fizic, Sânmărtean nu face faţă la acest nivel. A avut momente când l-am şi chemat la echipa naţională. Am avut o discuţie cu el, mi-a spus că e sub presiune mare că a venit la echipa naţională, dar după 25 de minute a ridicat mâna şi a spus că nu mai poate, dar după trei zile a jucat la Vaslui. Acum joacă într-o echipă mare. Din păcate, multora le-a plăcut evoluţia lui, eu îmi doream mai mult de la el, să joace mai mult în ultimii 30 de metri şi nu între fundaşii centrali, să-mi dea două-trei pase. Sânmărtean trebuie să joace în spatele vârfului, să scoată jucători din joc, să dea pase de gol, să marcheze. Poate va juca de o asemenea manieră încât îl voi chema la echipa naţională. În cine am încredere îl chem imediat la echipa naţională", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă l-a lăudat pe selecţionerul echipei de tineret, Bogdan Stelea, care a decis să renunţe la jucătorii Nicolae Stanciu şi Gabriel Iancu din cauza problemelor extrasportive. "În Stanciu îmi pusesem mari speranţe, dar auzisem şi eu că are aere, că face mutre. Şi el şi Iancu sunt doi jucători foarte, foarte talentaţi. Iancu a dispărut de tot, nu mai joacă deloc. Pentru mine e un mare semn de întrebare. Stelea nu a fost exigent deloc cu un astfel de comportament. După ce ei nu au mai fost convocaţi, echipa naţională de tineret a obţinut rezultate notabile. Cu un astfel de comportament se schimbă totul în vestiar. Trebuie să fim atenţi cu aceşti băieţi din noua generaţie. Eu aştept evoluţii foarte bune, însă evoluţiile lui sunt destul de inconstante, chiar dacă are calităţi native incontestabile", a explicat Piţurcă.

Mijlocaşul echipei Dinamo, Dorin Rotariu, nu poate face faţă, pentru moment, din punct de vedere fizic la echipa naţională. "Rotariu mi-a plăcut foarte mult, a început să aibă o maturitate în joc, dar din punct de vedere fizic e foarte greu să joace la echipa naţională. Pe listă avem 60-70 de jucători", a subliniat Piţurcă.

Victor Piţurcă s-a arătat mirat de faptul că mijlocaşul Alexandru Ioniţă II a evoluat puţine minute pentru Astra Giurgiu şi a menţionat că a fost la partida Astra Giurgiu - Pandurii Târgu Jiu pentru a-l urmări pe mijlocaşul Paul Anton. "Sunt mirat, am şi vorbit cu Dinu Gheorghe de ce joacă atât de puţin. Cât a intrat mi-a făcut o impresie foarte bună. M-am dus în mod special la Giurgiu, pentru că l-am urmărit pe Anton, pe care l-am convocat pentru prima oară cu Argentina. E mai stingher în joc, i-am dat nişte sfaturi şi m-am dus să îl văd într-un meci cu o echipă bună", a mai spus Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici