Piţurcă: Şansele noastre de calificare sunt mici, dar trebuie să ne facem datoria până la capăt

Antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că şansele de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2010 sunt mici, dar că jucătorii au obligaţia să-şi facă datoria până la capăt.

12 afișări

"Suntem înaintea unui joc la fel de important cum a fost şi cel cu Serbia sau poate chiar mai important, fiindcă măcar mai pot rămâne şanse să ne batem în continuare, chiar dacă aceste şanse sunt foarte mici pentru calificare. În acest sens noi vom face totul să realizăm un joc bun şi să câştigăm cele trei puncte. Indiferent de ce antrenor este, jucătorii trebuie să îşi facă datoria. Eu am acest principiu şi-l voi menţine până la capăt. Şansele noastre sunt foarte mici, însă noi trebuie să ne facem datoria, să le jucăm până la capăt. Niciodată nu se poate şti ce se va întâmpla, însă totul ţine de acest joc şi de jocul rezultatelor în continuare", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă speră că a reuşit să-i facă pe jucători să treacă peste eşecul contra naţionalei Serbiei. "Sper că am reuşit să îi fac pe jucători să treacă peste meciul cu Serbia, dar asta nu vom vedea decât după meci. În cazul unui egal, noi am depinde foarte mult şi de rezultatul dintre Franţa şi Lituania, însă un egal ar face ca şansele noastre să fie şi mai mici, dar acestea sunt deja foarte mici", a subliniat Piţurcă.

Selecţionerul român se aşteaptă la un meci greu împotriva Austriei. "În acest moment jucătorii importanţi lipsesc din lotul austriecilor, însă eu cred că dorinţa lor de rezultate bune, de a rămâne şi ei în lupta de calificare, va face ca meciul să fie foarte greu. Ştim cu toţii specificul jocului austriac, bazat pe forţă şi angajament. O echipă destul de periculoasă, care a învins Franţa şi care cu siguranţă poate învinge orice adversar", a adăugat Piţurcă.

Meciul Austria - România, cotând pentru grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, va avea loc, miercuri, de la ora 21.30, pe arena Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, şi va fi transmis de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici