Piţurcă va primi peste 500.000 de euro în cazul în care va fi demis

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că noul selecţioner al echipei naţionale, Victor Piţurcă, va primi peste 500.000 de euro în cazul în care i se va rezilia contractul, aceeaşi sumă urmând să o plătească tehnicianul dacă va demisiona.

104 afișări
Imaginea articolului Piţurcă va primi peste 500.000 de euro în cazul în care va fi demis

Piţurcă va primi peste 500.000 de euro în cazul în care va fi demis (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Piţurcă ne-a calificat o dată, l-am îndepărtat, a mai venit o dată, l-am mai îndepărtat o dată şi acum a venit iar. În cazul în care contractul cu Piţurcă va fi reziliat, acesta va păstra toţi banii pe care i-a primit până în ziua demiterii, la care se va adăuga suma de bani rămasă până la finalul contractului plus 500.000 de euro despăgubiri. În cazul în care îşi va da demisia, Piţurcă va păstra toţi banii pe care i-a câştigat până în acea zi, dar va plăti diferenţa de bani pe care trebuia să o încaseze până la finalul contractului plus încă 500.000 de euro", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că va înfiinţa o direcţie tehnică în cadrul FRF, aceasta urmând să se ocupe de monitorizarea jucătorilor de perspectivă.

"Este obligaţia mea să găsesc o soluţie în organigramă a unei direcţii tehnice, care să însumeze o cifră importantă de personalităţi. Să urmărească întreaga activitate şi să realizeze obiectivul pe care eu şi Comitetul Executiv l-am fixat, o ehipă puternică, iar din 2016 să avem calificări permanente la mondiale şi europene. Am încredere totală în ce poate să realizeze Piţurcă, o echipă competitivă şi calificarea în 2016", a completat Sandu.

Preşedintele FRF spune că l-a întrebat pe Anghel Iordănescu pe cine ar vedea selecţioner dintre Victor Piţurcă şi Ladislau Boloni, iar actualul senator l-a nominalizat pe Gheorghe Hagi.

"L-am întrebat pe Anghel Iordănescu pe cine ar vedea ca selecţioner dintre Victor Piţurcă şi Ladislau Boloni. El mi-a răspuns că pe Hagi, dar Hagi nu are experienţa lui Piţurcă. I-am spus lui Hagi că a fost un mare jucător, că acum este cetăţeanul Hagi, dar trebuie să devină antrenorul Hagi. Piţurcă e un antrenor cu o carte de vizită bună, care are vocaţia de selecţioner şi în care am încredere că va obţine cel puţin obiectivul fixat", a adăugat Sandu.

Victor Piţurcă a fost prezentat oficial, miercuri, el urmând să fie antrenorul echipei naţionale de la 1 iulie 2010 până la sfârşitul campaniei de calificare la Campioantul European din Franţa, 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici