Planul FRF de salvare a echipelor din Liga 1. Federaţia a trimis propunerea către UEFA

Federaţia Română de Fotbal a propus celor de la UEFA modificarea regulamentului cu privire la amânarea cu o lună a termenului de achitare a datoriilor cluburilor pentru obţinerea licenţei.

232 afișări
Imaginea articolului Planul FRF de salvare a echipelor din Liga 1. Federaţia a trimis propunerea către UEFA

Planul FRF de salvare a echipelor din Liga 1. Federaţia a trimis propunerea către UEFA

Federaţia Română de Fotbal propune amânarea termenului de achitare a datoriilor cluburilor până în 29 mai, în loc de 30 aprilie. FRF aşteaptă acum răspunsul UEFA cu privire la modificarea regulamentului.

Decizia a fost luată ca urmare a prelungirii stării de urgenţă şi pentru sprijinirea cluburilor.

„Astfel, FRF propune: amânarea termenului de achitare a datoriilor restante până la data de 29 mai în loc de 30 aprilie 2020 (exclusiv pentru cluburile solicitante de licenţă pentru Liga 1), suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului (art. 47 bis) (exclusiv pentru cluburile solicitante de licenţă pentru Liga 1), ca urmare a punctului 2, suspendarea criteriului similar prevăzut de art. 61 bis pentru monitorizarea financiară (nu se vor evalua datoriile către stat nici în procesul de licenţiere în desfăşurare şi nici în procesul de fair-play financiar desfăşurat în cursul actualului an calendaristic – 2020); modificarea termenului privind prezentarea de către cluburi a informaţiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară (art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 din RNLC şi FPF) de la 31 mai la 31 august. De asemenea, odată cu acordul UEFA, FRF va opera modificarea similară şi în ceea ce priveşte suspendarea criteriului privind evaluarea datoriilor către stat / autorităţi fiscale din Regulamentul de certificare pentru Liga 2”, se arată într-un comunicat al FRF.

Propunerile de modificare a Regulamentului de licenţiere au fost trimise către UEFA şi, în cazul unui răspuns pozitiv, vor fi reglementate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici