Platini se plânge că i-a fost piratat computerul. Francezul este acuzat de corupţie

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, ar fi depus o plângere la autorităţile franceze după ce computerul său a fost piratat în cadrul unei operaţiuni de spionaj, ceea ce a determinat unităţile de combatere a criminalităţii cibernetice ale poliţiei din Paris să lanseze 3 investigaţii separate.

116 afișări
Imaginea articolului Platini se plânge că i-a fost piratat computerul. Francezul este acuzat de corupţie

Platini se plânge că i-a fost piratat computerul. Francezul este acuzat de corupţie

Se pare că Platini a depus o plângere privind un "atac asupra unui sistem de date automatizat" şi "furtul şi încălcarea confidenţialităţii corespondenţei" prin intermediul cabinetului juridic francez Temime, relatează insidethegames.

Se crede că Platini a fost piratat cu puţin timp înainte de a vorbi cu poliţia franceză în legătură cu acuzaţiile de corupţie legate de Cupa Mondială FIFA Qatar 2022.

Se spune că Platini ar fi depus mărturie în faţa autorităţilor franceze la domiciliul său din Cassis Bouches-du-Rhône la începutul noului an.

În noiembrie, cu puţin timp înainte de începerea Cupei Mondiale FIFA 2022, gazda Qatar a fost acuzată că a lansat o operaţiune de spionaj care viza persoane legate de atribuirea iniţială a turneului în 2010.

"Aceste acuzaţii nefondate fac parte dintr-o campanie coordonată şi subtilă pentru a afecta reputaţia Qatarului", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului din Qatar pentru insidethegames.

Platini a fost membru al Comitetului Executiv al FIFA în momentul votului pentru Cupa Mondială din 2022 şi se crede că a votat pentru Qatar.

Investigaţiile efectuate de ziarul Sunday Times şi de Biroul de jurnalism de investigaţie, o organizaţie neguvernamentală cu sediul tot la Londra, au sugerat că peste 100 de persoane din lumea politică şi sportivă au fost vizate, inclusiv Platini şi Nathalie Goulet, membru al Senatului francez.

Fostul preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, Theo Zwanziger, şi Sunil Gulati, fostul şef al Federaţiei de Fotbal din Statele Unite, au fost, de asemenea, pirataţi de grup.

Jurnalistului francez de investigaţie Yann Philippin i-au fost furate datele personale la începutul anului 2020, după ce a lucrat la aspectele juridice franceze ale cazului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
platini,
qatar,
piraterie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici