Poli şi-a majorat capitalul cu 17,5 mil. lei reprezentând valoarea contabilă a jucătorilor

(adaugă precizările preşedintelui clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, referitoare la situaţia jucătorilor Gueye Mansour, Andrei Cristea, Dan Alexa şi Ştefan Grigorie)

1 afișare

Firma care deţine clubul Poli Timişoara şi-a majorat capitalul social, în luna februarie, cu suma de 17,5 milioane lei, reprezentând preţul total cu care jucătorii formaţiei au fost achiziţionaţi, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele grupării, Marian Iancu.

Decizia a fost luată de către acţionarii SC FCU Politehnica Timişoara & Invest SA, care deţine echipa de fotbal Poli Timişoara, la jumătatea lunii februarie şi reprezintă majoarea capitalului societăţii cu 17,57 milioane lei, prin aport în natură a valorii contabile a jucătorilor, la suma de 28,55 milioane lei.

Preşedintele clubului a menţionat că valoarea contabilă a jucătorilor reprezintă preţurile investite de companie pentru achiziţionarea acestora. "Valoarea contabilă este suma pe care am plătit-o pentru achiziţionarea jucătorilor. Decizia a fost luată de către acţionari întrucât am vrut să-i dăm consistenţă şi o valoare mai mare companiei", a spus Iancu.

El a menţionat că în cazul în care unii jucători vor fi vânduţi sumele astfel obţinute vor rămâne în societate.

Totodată, Iancu a menţionat că, la sfârşitul lunii iunie, acţionarii companiei ar putea aproba o nouă majorare a capitalului social cu o sumă de aproximativ trei milioane de euro.

Cea mai mică valoare contabilă a jucătorilor echipei Poli o are portarul Cristian Zimmermann (14.774 lei), iar cel mai scump fotbalist achiziţionat de clubul din Timişoara este atacantul Gigel Bucur (2.972.866 lei).

Pe locul doi se clasează fundaşul australian Jonathan Mckain, care are o valoare contabilă de 2.793.723 lei, fiind urmat de nigerianul Ifeanyi Emeghara cu o sumă de achiziţie de 2.755.220 lei, potrivit raportului de evaluare întocmit de expertul angajat de companie.

Preţul plătit de club pentru achiziţia lui Mihăiţă Pleşan a fost de 1.973.748 lei, iar pentru Gabriel Caramarin 1.746.235 lei.

Printre jucătorii a căror valoare contabilă a fost luată în calcul la majorarea capitalului nu figurează Gueye Mansour, Andrei Cristea, Dan Alexa şi Ştefan Grigorie. Ultimul a fost transferat, săptămâna trecută, la Rapid. Marian Iancu a precizat că Mansour a fost jucător liber de contract, fiind preluat odată cu clubul FCU Politehnica Timişoara, şi nu a avut o valoare contabilă.

"Jucătorul profesionist de fotbal Mansour a fost preluat odată cu preluarea clubului FCU Politehnica Timişoara şi nu a avut o valoarea contabilă. A venit liber de contract. Andrei Cristea, Dan Alexa şi Ştefan Grigorie, precum şi alţii, au fost cumpăraţi direct de către FCU Politehnica Timişoara & Invest SA, deci nu pot face obiectul majorării de capital", a explicat Iancu.

Acţionarii companiei FCU Politehnica Timişoara & Invest sunt Balkan Petroleum, firmă controlată de Marian Iancu, FCU Politehnica Timişoara, VGB Invest şi persoanele fizice Constantin Mărgărit, Emil Roşianu şi Marian Iancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici