Poliţia din Vancouver l-a arestat pe liderul manifestaţiilor împotriva JO

Poliţia din Vancouver a anunţat, marţi, arestarea şi inculparea unui tânăr de 27 de ani, bănuit că i-a condus pe manifestanţii care au perturbat parcursul torţei olimpice şi alte incidente, la finalul săptămânii trecute.

21 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Vancouver l-a arestat pe liderul manifestaţiilor împotriva JO

Poliţia din Vancouver l-a arestat pe liderul manifestaţiilor împotriva JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, un alt tânăr de 27 de ani, care locuieşte, ca şi primul, la Vancouver, a fost arestat, duminică, şi inculpat în legătură cu incidentele soldate cu doi răniţi în rândul forţelor de ordine.

La 12 februarie, cu câteva ore înainte de deschiderea JO, manifestanţii au perturbat parcursul caravanei publicitare care preceda flacăra olimpică. A doua zi, aproximativ 100 de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu măşti pe faţă au provocat incidente în centrul oraşului Vancouver, sâmbătă, în prima zi a Jocurilor Olimpice, spărgând vitrinele magazinelor din zonă. Manifestanţii au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine şi au avariat mai multe maşini şi autobuze. Doi poliţişti au fost răniţi în aceste incidente.

Conform poliţiei, presupusul conducător, care se prezintă drept anarhist, a fost prezent la ambele manifestaţii, organizate după o tactică radicală numită Black Boc.

Poliţia a anunţat că ancheta continuă şi alte arestări sunt posibile. În total, 11 persoane au fost deja arestate şi inculpate în legătură cu aceste incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici