Poliţiştii au reţinut alţi 124 de suporteri timişoreni şi croaţi - VIDEO

Poliţiştii şi jandarmii din Timişoara au reţinut, joi seară, după meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb, alţi 124 de suporteri timişoreni şi croaţi care s-au bătut pe stadionul Dan Păltinişanu, numărul total al persoanelor reţinute în ziua meciului ajungând la 160.

14 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au reţinut alţi 124 de suporteri timişoreni şi croaţi - VIDEO

Poliţiştii au reţinut alţi 124 de suporteri timişoreni şi croaţi (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Timiş, Andrei Emil, a declarat vineri, că fanii echipelor FC Timişoara şi cei ai Dinamo Zagreb s-au bătut, joi, începând cu ora 17.00, şi au continuat violenţele şi în timpul meciului, pe stadionul Dan Păltinişanu.

"Au fost reţinute aproximativ 150 de persoane, din care peste 90 au fost suporteri croaţi. Au fost duşi la audieri la Secţia nr.4 de Poliţie. Primele 36 de persoane au fost reţinute după conflictele din centrul oraşului, iar alte 124 au fost reţinute mai târziu, după conflictele de pe stadion", a spus Andrei Emil.

Potrivit sursei citate, patronii teraselor din Timişoara, unde suporterii s-au bătut, ar putea cere daune pentru pagubele provocate de fanii care s-au bătut cu scaune şi au rupt mese.

"Suporterii pot fi acuzaţi de distrugere şi atunci pot fi trimişi în judecată, după finalizarea dosarului pe care îl fac poliţiştii. După trimiterea în judecată, păgubiţii se pot constitui parte civilă în dosar şi pot cere despăgubiri pentru daunele suferite. Din păcate, procedurile sunt dificile pentru că sunt implicaţi şi suporteri croaţi, care sunt cetăţeni străini", a afirmat Andrei Emil.

Cele mai multe persoane au fost reţinute după incidentele de pe stadionul Dan Păltinişanu, unde, suporterii croaţi au început să arunce în tribunele fanilor timişoreni torţe, petarde şi fumigene. În jurul orei 2.00 suporterii croaţi au fost duşi la autocare pentru a pleca spre casă.

Formaţia FC Timişoara a pierdut, cu scorul de 0-3 (0-1), meciul susţinut, joi seară, pe teren propriu, în compania echipei croate Dinamo Zagreb, în etapa a doua a grupei A a Ligii Europa.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici