VIDEO Poloneza Iga Swiatek este în sferturile de finală la Paris

  • Sportiva în vârstă de 20 de ani trage tare, ca să-şi păstreze titlul în proba de simplu.
  • Cel mai recent succes, 6-3 6-4 cu Marta Kostyuk, a venit luni, în optimile de finală.
  • Swiatek are o serie fabuloasă, de 22 de seturi consecutive adjudecate pe zgura franceză.
153 afișări

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek este decisă să îşi apere coroana la Roland Garros. Luni, a dispus cu 6-3 6-4 de ucraineanca Marta Kostyuk (18 ani, 81 WTA), în optimile de finală. O oră şi 32 de minute a durat disputa dintre cele două. Superstarul polonez nu a cedat set la actuala ediţie de la Roland Garros şi are o serie de 22 de seturi consecutive la Paris.

Cele două sportive s-au duelat şi acum 4 ani. Pe atunci, Swiatek, în vârstă de 15 ani, a învins-o pe Kostyuk, în vârstă de 14 ani, cu 6-3 6-3, în finala de la Traralgon în 2017. Apoi, Kostyuk a câştigat titlul la simplu fete la Australian Open, câteva săptămâni mai târziu.

Sportiva din Varşovia va fi testată în sferturile de finală de o sportivă aflată în mare formă, Maria Sakkari, din Grecia. Sakkari ajunge în premieră în sferturile unui turneu de Grand Slam şi devine prima jucătoare din Grecia calificată într-o fază atât de avansată.

Tabloul de concurs n-ar trebui să-i dea mari emoţii sportivei poloneze. Swiatek are cel mai bun clasament, dintre cele 8 jucătoare din ”sferturi”. Număr 9 WTA, poloneza este favorită 8 la Paris.

Roland Garros 2021 este turneul surprizelor. Şase dintre cele 8 sfertfinaliste au ajuns în premieră în această fază a unei competiţii de Grand Slam. Precedentul record, de 5 debutante, a fost atins la Roland Garros 2001: Francesca Schiavone, Kim Clijsters, Petra Mandula, Lina Krasnoroutskaya şi Justine Henin.

Partidele din sferturile de finală:
C. Gauff (14) - B. Krejcikova
M. Sakkari (17) - I. Swiatek (8)
E. Rybakina (21) - A. Pavlyuchenkova (31)
T. Zidansek - P. Badosa (33)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici