Polonia nu va mai găzdui mondialul de lupte după ce a refuzat să le elibereze vize ruşilor

Poloniei i-a fost retras dreptul de a găzdui luna viitoare Campionatul Mondial de Tineret al Federaţiei Mondiale de Lupte Unite (UWW), din cauza faptului că nu a acordat vize tuturor participanţilor.

1203 afișări
Imaginea articolului Polonia nu va mai găzdui mondialul de lupte după ce a refuzat să le elibereze vize ruşilor

Sursa foto: Twitter

Campionatul, care ar fi trebuit să aibă loc între 14 şi 20 august, va avea loc acum la Amman, în Iordania, după cum a raportat TASS, agenţia oficială de ştiri de stat a Rusiei.

Preşedintele Federaţiei ruse de lupte Mikhail Mamiashvili a susţinut că motivul mutării Campionatelor a fost "neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de a oferi sprijin pentru obţinerea vizelor".

În iunie, echipa de tineret a Rusiei a ratat Campionatul European din Spania după ce iniţial i s-a refuzat viza.

În ciuda faptului că a primit ulterior vize, echipa nu a putut participa la turneu.

În urma turneului, Biroul UWW a discutat problema ruşilor şi bieloruşilor care concurează la nivel internaţional şi a impus ca o cerinţă pentru ţările care organizează evenimente să ofere sprijin pentru vize tuturor sportivilor, indiferent de naţionalitate.

În aprilie, UWW a votat pentru a permite sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la evenimente internaţionale, în conformitate cu recomandările actualizate ale Comitetului Internaţional Olimpic către federaţiile internaţionale, potrivit cărora sportivii ruşi şi belaruşi pot concura la nivel internaţional, cu condiţia să nu susţină activ războiul din Ucraina şi să nu fie afiliaţi la armată.

Luna trecută, Mamiashvili a declarat că delegaţia ţării ar trebui să meargă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 în tancuri dacă ar fi făcută să concureze sub drapelul olimpic şi cu imnul olimpic în locul imnului naţional.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici